Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι αγορές θα είναι αμείλικτες προειδοποιεί ο Βάλντις Ντομπρόβσκις

Οι αγορές θα είναι αμείλικτες προειδοποιεί ο Βάλντις Ντομπρόβσκις

Η Ελλάδα οφείλει να συνεχίσει τη συνετή δημοσιονομική πολιτική και μετά την επίσημη έξοδο από τα μνημόνια τονίζει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις. Αφήνει παράθυρο για αποφυγή της νέας μείωσης των συντάξεων, όχι όμως και των στόχων για τα πλεονάσματα τα επόμενα χρόνια

To μήνυμα ότι η Ελλάδα οφείλει να συνεχίσει τη συνετή δημοσιονομική πολιτική και μετά την επίσημη έξοδο από το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης, στέλνει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Bάλντις Ντομπρόβσκις, προειδοποιώντας ότι οι αγορές θα είναι αμείλικτες.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αφήνει παράθυρο για αποφυγή της νέας μείωσης των συντάξεων, όχι όμως και των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα τα επόμενα χρόνια.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στο Capital.gr ο Bάλντις Ντομπρόβσκις, συναρτά την αποφυγή της μείωσης των συντάξεων, με την υπέρβαση των δημοσιονομικών στόχων για το 2018 – 2019 (3,5%).

Αντίθετα, κλείνει την πόρτα σε σκέψεις μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων τα οποία θεωρεί απολύτως απαραίτητα για τη μείωση του ποσοστού του χρέους προς το ΑΕΠ και την οριστική βελτίωση της θέσης της χώρας.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, ο οποίος έχει παρακολουθήσει την ελληνική υπόθεση και ως πρωθυπουργός της Λετονίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο χαιρετίζει το μεγάλο επίτευγμα του τερματισμού των διασώσεων, υπενθυμίζει, όμως, ότι το τρίτο πρόγραμμα ήταν ουσιαστικά αχρείαστο, καθώς η χώρα βρισκόταν ξανά στο ίδιο σημείο το 2014.

Στέλνει μήνυμα συνέπειας στο πολιτικό σύστημα, και δηλώνει πως έχει λάβει διαβεβαιώσεις για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων τόσο από την παρούσα κυβέρνηση, όσο και από την αξιωματική αντιπολίτευση, ο αρχηγός της οποίας του υποσχέθηκε ένα «ακόμα πιο φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων» αν εκλεγεί.

Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις προειδοποιεί ότι οι αγορές θα είναι αμείλικτες και όσο καλά και να τα πάει η χώρα «δεν είναι ESM με αξιολόγηση ΑΑΑ”.

Σε ό,τι αφορά τα κέρδη από τα ANFAs και τα SMPs υπενθυμίζει ότι αυτά είναι συνδεδεμένα με την τήρηση της συμφωνημένης δημοσιονομικής πορείας και ξεκαθαρίζει ότι με το δημοσιονομικό μαξιλάρι η χώρα έχει ακόμα την επιλογή να αποπληρώσει πρόωρα το ΔΝΤ για να βελτιώσει περαιτέρω το προφίλ του χρέους.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024