Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τραμπ προς Ερντογάν : Καμία συζήτηση μέχρι να απελευθερώσεις τον πάστορα

Τραμπ προς Ερντογάν : Καμία συζήτηση μέχρι να απελευθερώσεις τον πάστορα

Κατά τη συνάντησή του πρέσβη της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον με το σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, o Mπόλτον ξεκαθάρισε στον Κιλίτς ότι, έως ότου απελευθερωθεί ο αμερικανικός πάστορας, οι ΗΠΑ «δεν έχουν τίποτε άλλο να διαπραγματευτούν»

Μήνυμα προς τον Ταγίπ Ερντογάν πως οι δύο άνδρες δεν έχουν να διαπραγματευτούν τίποτα μέχρι να απελευθερωθεί ο πάστορας έστειλε ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, που επικαλείται δύο πηγές με γνώση του θέματος που ζήτησαν την ανωνυμία τους, κατά τη συνάντησή του πρέσβη της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον Σερντάρ Κιλίτς, με το σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Μπόλτον, o Mπόλτον ξεκαθάρισε στον Κιλίτς ότι, έως ότου απελευθερωθεί ο αμερικανικός πάστορας, οι ΗΠΑ «δεν έχουν τίποτε άλλο να διαπραγματευτούν».

«Η κυβέρνηση Τραμπ δεν έχει συμβιβαστικές προτάσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αυτή τη στιγμή, και δεν σημειώθηκε πρόοδος κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Κιλίτς» τόνισαν μάλιστα οι δύο πηγές στο Bloombeg.

Από την πλευρά του, ο Λευκός Οίκος δήλωσε πως ο τούρκος πρέσβης είχε ζητήσει τη συνάντηση, η οποία επικεντρώθηκε στη διετή κράτηση του πάστορα από την τουρκική κυβέρνηση, καθώς και την κατάσταση της σχέσης των ΗΠΑ με την Τουρκία.

Παρά τα δημοσιεύματα περί του ότι η Ουάσινγκτον έχει ορίσει προθεσμία στην Τουρκία να αφήσει ελεύθερο τον Μπράνσον και να του επιτρέψει να φύγει από τη χώρα, αμερικανοί αξιωματούχοι διαβεβαίωσαν πως δεν έχει δοθεί τέτοια προθεσμία.

Διαβάστε επίσης:

Νέο «χαστούκι» Τραμπ σε Ερντογάν: Πάγωσε την πώληση των F-35

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024