Τρουφάκια με μέλι και τζίντζερ
Η πικάντικη, λεμονάτη γεύση του τζίντζερ ταιριάζει τόσο σε γλυκά όσο και σε ροφήματα με σοκολάτα
YΛΙΚΑ (για 15-20 κομμάτια)
200 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
40 γρ. μέλι
5 γρ. τζίντζερ, τριμμένο
225 γρ. πικρή σοκολάτα, 70% περιεκτικότητα σε κακάο, σπασμένη σε κομμάτια
50 γρ. βούτυρο αγελάδος
κακάο σε σκόνη, για την επικάλυψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το μέλι και το τζίντζερ. Βάζουμε τα κομμάτια της σοκολάτας σε ένα ευρύχωρο μπολ και τα περιχύνουμε με το μείγμα της κρέμας.
Χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να δημιουργηθεί ένα γυαλιστερό μείγμα και τέλος προσθέτουμε το βούτυρο. Μοιράζουμε σε 4 μέρη (για να σφίξει πιο γρήγορα το μείγμα), σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη έτσι ώστε να εφάπτεται στην επιφάνεια και μεταφέρουμε τα μπολ στο ψυγείο, για περίπου 2,5 ώρες.
Σε ένα ρηχό πιάτο απλώνουμε το κακάο. Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και πλάθουμε μπαλάκια, τα οποία στη συνέχεια κυλάμε επάνω στο κακάο για να καλυφθούν από όλες τις πλευρές.
ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης
- Καιρός σήμερα: Βροχές με υψηλές θερμοκρασίες την Κυριακή του Πάσχα
- Μετά τις ΗΠΑ και τον Καναδά ο Κουτσούμπας πάει Γερμανία ζητώντας ψήφο στο ΚΚΕ
- Όταν η κατανάλωση υπερβολικού τσαγιού μπορoύσε να οδηγήσει μια γυναίκα σε ψυχιατρική κλινική
- Ράσελ Μπέντλεϊ: Ο μυστηριώδης θάνατος του Τεξανού «Καουμπόι του Ντονμπάς», που πολέμησε για τη Ρωσία
- Η πρωτεϊνή «Κλωθώ» για γονιδιακή θεραπεία
- Η εξήγηση του Τζάρον Μπλόσομγκεϊμ για το επεισόδιο μετά το Φενέρ-Μονακό