Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το νέο σχέδιο για την Πολιτική Προστασία ανακοινώνει ο Τσίπρας

Το νέο σχέδιο για την Πολιτική Προστασία ανακοινώνει ο Τσίπρας

Από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας το οποίο θα επισκεφθεί το μεσημέρι της Πέμπτης

Το νέο σχέδιο για την Πολιτική Προστασία θα ανακοινώσει αύριο, Πέμπτη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το υπουργείο το μεσημέρι (στις 14:00) της Πέμπτης, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση.

Εντωμεταξύ συνεχίζεται η κόντρα με την Αντιπολίτευση για την επιλογή του Γιάννη Ταφύλλη από την κυβέρνηση για τη θέση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, μετά την παραίτηση του Γιάννη Καπάκη.

Η καταλληλότητα του Γιάννη Ταφύλλη για αυτό το εξαιρετικά κρίσιμο -όπως με επώδυνο τρόπο αποδείχθηκε- πόστο, αμφισβητείται εντόνως από την Αντιπολίτευση, παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με την κυβέρνηση, θεωρείται ιδιαίτερα έμπειρος σε θέματα διαχείρισης κρίσεων, καθώς, σύμφωνα με το βιογραφικό του, έχει πλούσια επιχειρησιακή εμπειρία και πολυετή ενασχόληση τόσο σε πρακτικό όσο και σε θεωρητικό επίπεδο, στον συγκεκριμένο τομέα, αλλά και σε θέματα διοίκησης.

Η Αντιπολίτευση εστιάζει την κριτική της στο γεγονός ότι πρόκειται για κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, με τη ΝΔ να έχει ζητήσει ήδη την παραίτησή του.

«Μιλάμε για επιχειρησιακούς υπεύθυνους. Ξέρετε τι θα περίμενα από τον κ. Τσίπρα; Στην κρίσιμη θέση του Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας να κάνει πραγματικά μια προσπάθεια να επιλέξει -αν είναι δυνατόν και με διακομματική συναίνεση- ένα πρόσωπο αναγνωρισμένου κύρους και επιχειρησιακής επάρκειας. Αντ’ αυτού, επέλεξε ένα κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο μάλιστα έχει ένα γκρίζο παρελθόν σε εξοπλιστικά προγράμματα. Έμαθε άραγε τίποτα ο κ. Τσίπρας από όλα αυτά τα τραγικά τα οποία έγιναν τις τελευταίες εβδομάδες; Φοβάμαι πως όχι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτηθείς σχετικά σε συνέντευξή του.

«Χρειαζόμαστε άνθρωπο με μεγάλη επιχειρησιακή επάρκεια. Με τεχνοκρατική γνώση και με δυνατότητα, σε μία στιγμή κρίσης, να αναλάβει ο ίδιος την προσωπική ευθύνη, να πάρει δύσκολες αποφάσεις. Αυτό σημαίνει Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας. Και βέβαια τη δυνατότητα να χτίσει και από κάτω του έναν Οργανισμό, ο οποίος θα κάνει πρόληψη, θα εκπονεί σχέδια εκκένωσης, θα κατατάσσει περιοχές στη χώρα ανάλογα με την επικινδυνότητά τους» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024