Τελικά ούτε την υπόσχεση πως δεν πρόκειται να κάνει δεκτές παραιτήσεις, ούτε να προχωρήσει σε καρατομήσεις που έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις 27 Ιουλίου, όταν ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία, δεν κράτησε.

Και παραιτήσεις (διάβαζε Τόσκας και Καπάκης) έκανε δεκτές και σε καρατομήσεις (διάβαζε αρχηγούς Αστυνομίας και Πυροσβεστικής) προχώρησε. Μόνο που τις έκανε με… δόσεις.

Ο άνθρωπος του Παππά

Σύμφωνα με το «Βηματοδότη», οι αντικαταστάτες των παραιτηθέντων και των καρατομηθέντων δεν έγιναν (κατά την αντιπολίτευση) με αξιολογικά κριτήρια. Η ΝΔ, συγκεκριμένα, κάνει λόγο για «κολλητούς» και ότι οι τοποθετήσεις γίνονται με κομματικά κριτήρια.

Ως παράδειγμα έχουν τις νέες ηγεσίες της Πυροσβεστικής και Αστυνομίας. Δεν είναι δυνατόν, λένε, να είναι άμοιροι των ευθυνών τους οι υπαρχηγοί που σήμερα έγιναν αρχηγοί. Δεν είχαν κι αυτοί επιχειρησιακές ευθύνες; Θέλετε και άλλο παράδειγμα; Ως διάδοχος του (παραιτηθέντος) γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη τοποθετήθηκε ένας απόστρατος αεροπόρος με πολιτική δράση έως τώρα δίπλα στον Νίκο Παππά. Διότι ο νέος γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης πέρασε από το ΥΠΕΘΑ στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Μετά τοποθετήθηκε (από τον κ. Παππά) γ.γ. Ψηφιακής Πολιτικής.

Έναν απόστρατο έψαχναν

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι η κυβέρνηση, διά του Νίκου Παππά, έψαχνε εδώ και καιρό έναν απόστρατο στρατιωτικό για να τοποθετήσει στη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας. Εγινε μάλιστα σχετική πρόταση στον τότε αρχηγό του ΓΕΣ, αντιστράτηγο ε.α. Κωνσταντίνο Ζιαζιά, ο οποίος την είχε απορρίψει. Και τίθεται το ερώτημα: Μπορεί ένας απόστρατος να τρέξει τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, έτσι όπως θα έχει αναβαθμιστεί;

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο