Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σικάγο : Τουλάχιστον 11 νεκροί και 70 τραυματίες από κύμα βίας

Σικάγο : Τουλάχιστον 11 νεκροί και 70 τραυματίες από κύμα βίας

Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκεται κι ένα παιδί 11 ετών

Τουλάχιστον 11 νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι ο απολογισμός του κύματος βίας που ξέσπασε το Σαββατοκύριακο στο Σικάγο των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, μέσα σε διάστημα μόλις 7 ωρών πυροβολήθηκαν 40 άνθρωποι, ανάμεσα τους και μέλη συμμοριών, σύμφωνα με την Chicago Local Tribune.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, από την Παρασκευή το βράδυ έως τη Δευτέρα το πρωί περισσότεροι από 70 άνθρωποι δέχτηκαν σφαίρες.

Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκεται κι ένα παιδί 11 ετών, ενώ θεωρείται ότι κάποιοι από τους πυροβολισμούς είχαν σχέσεις με διαμάχες συμμοριών, σύμφωνα με τον αξιωματούχο της αστυνομίας του Σικάγο, Φρεντ Ουόλερ.

Η αστυνομία επεσήμανε ότι στόχος των ενόπλων ήταν ένα πάρτι, μια συγκέντρωση έπειτα από κηδεία και άλλοι χώροι όπου ήταν συγκεντρωμένοι πολλοί άνθρωποι.

Την ίδια στιγμή διεξαγόταν το διάσημο μουσικό φεστιβάλ Lollapalooza στο κέντρο της πόλης, για το οποίο κινητοποιήθηκε μεγάλος αριθμός αστυνομικών δυνάμεων. Το φεστιβάλ δεν επηρεάστηκε από τα ένοπλα περιστατικά, πρόσθεσε ο Ουόλερ.

Μέχρι στιγμής, βρίσκονται υπό κράτηση 46 άτομα, ενώ κατασχέθηκαν 60 όπλα το Σαββατοκύριακο, επιπλέον των περισσότερων από 5.600 παράνομων όπλων που έχουν βρεθεί και κατασχεθεί στους δρόμους του Σικάγο φέτος, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο αστυνομικός διευθυντής Έντι Τζόνσον.

«Αυτοί οι πυροβολισμοί δεν είναι τυχαίοι. Πυροδοτούνται από συγκρούσεις συμμοριών», σημείωσε ο ίδιος.

Ο δήμαρχος του Σικάγο Ραμ Εμάνουελ τόνισε στην ίδια συνέντευξη ότι τα γεγονότα που συνέβησαν στην πόλη το Σαββατοκύριακο δεν συμβαίνουν σε κάθε γειτονιά «αλλά είναι απαράδεκτο να συμβαίνουν σε οποιαδήποτε γειτονιά του Σικάγο».

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024