Σμυρναίικα σουτζουκάκια με σάλτσα ντομάτας
Υλικά για 30-35 σουτζουκάκια
1 κιλό κιμάς • 1 φλιτζ. φρυγανιά, τριμμένη και μουσκεμένη σε 1½ φλιτζ. νερό • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες • ½ κ.γ. κύμινο • ½ κ.γ. κανέλα, τριμμένη • ½ κ.γ. μπαχάρι, τριμμένο • 2 αβγά • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι • 2 φλιτζ. ντομάτα, ψιλοκομμένη • έ.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Διαδικασία
Ζυμώνουμε δυνατά και για αρκετή ώρα τον κιμά μαζί με όλα τα υλικά εκτός από την ντομάτα ώστε να αναμειχθούν καλά και έπειτα τον βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα να σφίξει ο κιμάς. Πλάθουμε μακρόστενους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε ελαφρώς στο ελαιόλαδο. Στο τέλος, αφού τους έχουμε τηγανίσει όλους, κρατάμε στο τηγάνι λίγο από το λάδι και ρίχνουμε την ντομάτα. Μόλις μαραθεί, προσθέτουμε λίγο νερό, αλάτι και τους κεφτέδες. Τους αφήνουμε να βράσουν για περίπου 30 λεπτά. Σερβίρονται με ένα ωραίο λευκό πιλάφι ή με πουρέ.
ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης
- Βόρεια Κορέα: Επικρίνει τις ΗΠΑ για την προμήθεια πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία
- Μέση Ανατολή: Στο Ισραήλ και την Ιορδανία θα μεταβεί ο Μπλίνκεν την Τετάρτη
- Γάζα: Κανένα «μείζον πρόβλημα» στο αιγυπτιακό σχέδιο εκεχειρίας, δηλώνει αξιωματούχος της Χαμάς
- Ισπανία: Ο πρωθυπουργός Σάντσεθ πρόκειται να ανακοινώσει αν θα παραμείνει ή θα παραιτηθεί
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Μπόνους δύο μισθοί για τους υπαλλήλους
- Έξαλλος Ιωαννίδης με φίλαθλο του Παναθηναϊκού: «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι μωρη γ#μ!ολ@;» (vid)