Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Bloomberg : H οικονομία της Τουρκίας μπορεί να τεθεί εκτός ελέγχου

Bloomberg : H οικονομία της Τουρκίας μπορεί να τεθεί εκτός ελέγχου

H τουρκική λίρα έχει απολέσει περίπου 25% της αξίας της έναντι του δολαρίου φέτος, οι αποδόσεις των ομολόγων έχουν σημειώσει άνοδο ρεκόρ και η χρηματιστηριακή αγορά σημειώνει τη χειρότερη απόδοση στον κόσμο σε όρους τοπικού νομίσματος

«H οικονομία της Τουρκίας μπορεί να τεθεί «εκτός ελέγχου» προειδοποιεί ο Thede Ruest, επικεφαλής της διαχείρισης χρεών των αναδυόμενων αγορών στη Nordea, τη μεγαλύτερη τράπεζα της Σκανδιναβίας», μεταδίδει το Bloomberg.

O Ruest δεν μασάει τα λόγια του όταν πρόκειται για την κατάσταση στην Τουρκία, αναφέρει το δημοσίευμα υπογραμμίζοντας ότι η τουρκική λίρα έχει απολέσει περίπου 25% της αξίας της έναντι του δολαρίου φέτος, οι αποδόσεις των ομολόγων έχουν σημειώσει άνοδο ρεκόρ και η χρηματιστηριακή αγορά σημειώνει τη χειρότερη απόδοση στον κόσμο σε όρους τοπικού νομίσματος. Ο Πρόεδρος Ερντογαν έχει τρομάξει τους επενδυτές πιέζοντας τους διαμορφωτές πολιτικής της κεντρικής τράπεζας και προκαλώντας ανησυχίες για τον πληθωρισμό. Παράλληλα, οι ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα επέβαλαν κυρώσεις σε δύο Τούρκους υπουργούς για την κράτηση του Αμερικανού παστορα Μπράνσον.

«Είναι σαφές ότι στην Τουρκία παρατηρούμε ένα πρωταρχικό παράδειγμα διάβρωσης της διακυβέρνησης», δήλωσε ο Ruest. Όπως και άλλες αναδυόμενες αγορές, η Τουρκία μπορεί επίσης να είναι ευάλωτη στα επιτόκια των ΗΠΑ που αυξάνονται περαιτέρω. «Ακόμη και τώρα, τα επιτόκια των ΗΠΑ ενδέχεται να κινηθούν ψηλότερα, γεγονός το οποίο αναμένεται να επηρεάσει επίσης το χρέος των αναδυόμενων αγορών», υπογράμμισε ο Ruest.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024