Η ΑΕΚ κατάφερε στο πιο δυνατό φιλικό της, αυτό απέναντι στη Γαλατά, να δείξει το καλύτερο της πρόσωπο. Να βγάλει ένταση, ρυθμό και φαντασία στο παιχνίδι της, με τα παραπάνω στοιχεία αναμφίβολα να ικανοποιούν.

Από την εικόνα της Ένωσης ήταν ξεκάθαρο πως η αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας έχει αλλάξει. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει προσθέσει τις δικές του πινελιές στον τρόπο ανάπτυξης του Δικεφάλου, με την ΑΕΚ να παίζει περισσότερο κάθετα και να βγάζει φάσεις χωρίς να… κουράζει την μπάλα.

Σε επίπεδο προσώπων, φάνηκε πως ο κορμός των Σιμόες, Μάνταλου, Λιβάγια, Μπακασέτα, Μπακάκη, Λόπες θα παραμείνει ένα από τα μεγάλα όπλα της ΑΕΚ, ενώ μεγάλη έκπληξη ήταν ο Κλωναρίδης. Ο 26χρονος άσος μοιάζει αναγεννημένος υπό τις οδηγίες του Ουζουνίδη, αποτελώντας χθες τον Νο1 κίνδυνο για την άμυνα του τουρκικού συλλόγου.

Θετικές ήταν οι εντυπώσεις που άφησαν και οι τρεις «νέοι», Μπογέ, Άλεφ, Πόνσε, οι οποίοι ωστόσο χρειάζονται τον χρόνο τους και δύσκολα θα είναι σε θέση να χτυπήσουν την πόρτα της ενδεκάδας, στο παιχνίδι της 8ης Αυγούστου. Εκεί όπου η ΑΕΚ, μπορεί να κάνει την υπέρβαση απέναντι στην Σέλτικ που όλα δείχνουν πως θα βρεθεί στον δρόμο της. Τουλάχιστον η ΑΕΚ που είδαμε χθες στο ΟΑΚΑ, απέναντι στην πολύ ισχυρή Γαλατάσαραϊ.