Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυτά έκανε η Σέλτικ απέναντι στη Ρόζενμποργκ

Αυτά έκανε η Σέλτικ απέναντι στη Ρόζενμποργκ

Η Σέλτικ μια... ανάσα από την ΑΕΚ στα προκριματικά του Champions League

Η Σέλτικ είναι η παραδοσιακά μεγάλη δύναμη του σκωτσέζικου ποδοσφαίρου, μετά την μεγάλη περιπέτεια που βίωσε η Ρέιντζερς. Σαρώνει τους εγχώριους τίτλους, σταθερή παρουσία στην Ευρώπη και δη στο Champions League, με μπόλικες επιτυχίες και μια παραδοσιακή δυναμική, συνδυασμένα τα τελευταία χρόνια και με έναν αξιόλογο προπονητή επιπέδου Premier League (Μπρένταν Ρότζερς). Μετρά ήδη δύο σερί συμμετοχές στους ομίλους του Champions League και φέτος σκοπεύει να τις κάνει τρεις. Η ΑΕΚ και ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχουν διαφορετική γνώμη πάντως… Η Σέλτικ κέρδισε χθες βράδυ με 3-1 την πολύ αδύναμη (για τέτοιο επίπεδο) Ρόζενμποργκ και είναι με το 1,5 πόδι, η αντίπαλος της ΑΕΚ στον γ’ προκριματικό της διοργάνωσης.

Φέτος το καλοκαίρι η Σέλτικ ξόδεψε (αρκετά) χρήματα και ο Ρότζερς τόνισε ότι θα ξοδέψει και άλλα. Πριν συναντήσει την ΑΕΚ θα έχει ήδη τέσσερα επίσημα ματς στην Ευρώπη, ενώ 4 Αυγούστου δίνει το πρώτο της ματς στο πρωτάθλημα. Άρα σύνολο πέντε επίσημα, έναντι… μηδέν της ΑΕΚ. Και με την ΑΕΚ να έχει προβεί σε πολλές και σημαντικές αλλαγές αυτό το καλοκαίρι, ενώ ήδη έχασε και ένα φιλικό στα ήδη λίγα που είχε προγραμματίσει (αναβλήθηκε αυτό με τον Αρη στο Χαριλάου). Και θα πάει στο πρώτο ματς με μόλις δύο σοβαρά φιλικά (στο Περιστέρι και στο πιο σοβαρό κόντρα στην Γαλατασαράι την Τρίτη στο ΟΑΚΑ).

Χθες βράδυ η Σέλτικ έδειξε τη διάθεση της. Γρήγορο ποδόσφαιρο, με πολλούς συνδυασμούς. Δέχθηκε ένα αστείο γκολ, ισοφάρισε με ένα αντίστοιχο. Μια κακή αμυντική λειτουργία της Ρόζενμποργκ δεν μπορεί να είναι βάση συμπερασμάτων για την ΑΕΚ, αλλά τα λάθη της Σέλτικ μπορούν να παράγουν συμπεράσματα για το τιμ του Ουζουνίδη.

Οι Νορβηγοί ήταν πολύ χαμηλού επίπεδου στην άμυνα και εκεί είναι η μεγάλη διαφορά με την ΑΕΚ. Διότι η ΑΕΚ δεν έχει τέτοια παιδική χαρά πίσω… Μάλιστα, η Ενωση θα είναι πιο απειλητική σε σχέση με τους παίκτες της Ρόζενμποργκ, ενώ διαθέτει και παίκτες με προσωπικότητα και χαρακτήρα.

Η Σέλτικ τρέχει πολύ στο γήπεδο και εφαρμόζει άριστα από πέρυσι το παιχνίδι που στηρίζεται στο passing game. Στο 4-3-3 ο νεαποκτηθής (με πολλά εκατομμύρια ευρώ) Εντουαρντ είναι η αιχμή του δόρατος και η ΑΕΚ με Λαμπρόπουλο-Οικονόμου στα στόπερ πρέπει να βρει τον τρόπο να τον σταματήσει. Χθες έβαλε δύο γκολ, αλλά απέναντι στην ΑΕΚ δύσκολα θα βρει τόσους χώρους. Επίσης, η ΑΕΚ πρέπει να μετρήσει ότι η Σέλτικ δεν είχε Σιμούνοβιτς, Μπογιατά, Ντεμπελέ, Λούστιγκ, Γκρίφιθς, Μόργκαν στη διάθεση της για διάφορους λόγους. Αρα η 11αδα είτε στο Τροντχάιμ και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της, θα είναι διαφορετική.

Η Σέλτικ δεν μοιάζει να είναι τόσο υψηλό εμπόδιο, όσο το περσινό ζευγάρωμα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η ΑΕΚ έχει περισσότερες ελπίδες, καθότι πλέον είναι πιο «υποψιασμένη» σε τέτοια δύσκολα ματς. Και το ζευγάρωμα με την Σέλτικ του Ρότζερς, είναι ένα δύσκολο ζευγάρωμα. Με φαβορί τους «Κέλτες».

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024