Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Διαφωνία πολιτικών αρχηγών στην ΠΓΔΜ για το δημοψήφισμα

Διαφωνία πολιτικών αρχηγών στην ΠΓΔΜ για το δημοψήφισμα

Οι μαραθώνιες διαβουλεύσεις ξεκίνησαν στις 9 το πρωί και ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, ωστόσο, υπήρξε συμφωνία για το ερώτημα του δημοψηφίσματος

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε ακόμα μια, η τρίτη κατά σειρά, συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στα Σκόπια με θέμα τη συμφωνία των Πρεσπών και το το δημοψήφισμα για την ονομασία της γειτονικής χώρας.

Οι μαραθώνιες διαβουλεύσεις ξεκίνησαν στις 9 το πρωί και ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, ωστόσο, υπήρξε διαφωνία για το ερώτημα του δημοψηφίσματος.

Εξερχόμενος της συνάντησης με τους ηγέτες των VMRO-DPMNE, DUI και Besa, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, Αλί Αχμέτι και Μπιλάλ Κασάμι αντίστοιχα, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ τόνισε ότι το δημοψήφισμα θα γίνει κανονικά, ενώ επιτέθηκε στον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Χρίστιαν Μιτσκόσκι για τη στάση που διατηρεί.

«Λέει ψέματα όταν λέει ότι θέλει η “Μακεδονία” να ενταχθεί στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Το VMRO-DPMNE και ο Μιτσκόσκι επέλεξαν να μείνουν στη σκοτεινή πλευρά της ιστορίας, αλλά εμείς θα προχωρήσουμε. Κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει τη “Μακεδονία” να πετύχει», είπε στους δημοσιογράφους ο κ. Ζάεφ.

Παρά τη διαφωνίας τους στο κομμάτι του δημοψηφίσματος, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων είπε ότι η κυβέρνηση του θα τηρήσει τα όσα συμφωνήθηκαν στο πρώτο μέρος των διαβουλεύσεων, όσον αφορά τη χρηματοδότηση των κομμάτων, τη σύνθεση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής, αλλά και τη διενέργεια εκλογών με υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Από την πλευρά του, ο Μιτσκόσκι δήλωσε ότι η βασική διαφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης αφορά τη διατύπωση του ερωτήματος για το δημοψήφισμα.

«Το ερώτημα πρέπει να είναι σαφές, να μην επιδέχεται πάνω από μία ερμηνεία και να σχετίζεται μόνο με τη συμφωνία», είπε.

πενθυμίζεται ότι το βράδυ της προηγούμενης Τετάρτης, στη διάρκεια της σύσκεψης, ο Ζόραν Ζάεφ ενημέρωσε τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για ενδεχόμενη διατύπωση της ερώτησης στο δημοψήφισμα, η οποία θα συνδέει τη Συμφωνία με την Ελλάδα με την είσοδο της χώρας σε ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

 «Επιθυμείτε την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ με την στήριξη της συμφωνίας ανάμεσα στη “Μακεδονία” και την Ελλάδα;», είναι το ερώτημα που έθεσε στο τραπέζι ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024