Μαραθώνια συνάντηση Ζάεφ με τους πολιτικούς αρχηγούς για το δημοψήφισμα
Η συνάντηση του πρωθυπουργού, Ζόραν Ζάεφ, με τους ηγέτες των VMRO-DPMNE, DUI και Besa, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, Αλί Αχμέτι και Μπιλάλ Κασάμι αντίστοιχα, ξεκίνησε στις 9 το πρωί
Μαραθώνια είναι όπως φαίνεται η συνάντηση του Ζόραν Ζάεφ με τους πολιτικούς αρχηγούς στα Σκόπια με αντικείμενο συζήτησης το δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών.
Η συνάντηση του πρωθυπουργού, Ζόραν Ζάεφ, με τους ηγέτες των VMRO-DPMNE, DUI και Besa, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, Αλί Αχμέτι και Μπιλάλ Κασάμι αντίστοιχα, ξεκίνησε στις 9 το πρωί.
Μετά από περίπου από περίπου 6 ώρες διαβουλεύσεων, ο πρωθυπουργός της χώρας μίλησε για τα σημεία, στα οποία κατέληξαν σε συμφωνία.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε πως συμφώνησαν οι επόμενες εκλογές στην ΠΓΔΜ θα γίνουν από υπηρεσιακή κυβέρνηση. Ακόμη, ο κ. Ζάεφ ανακοίνωσε ότι υπήρξε συμφωνία για τη σύνθεση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής και για τη χρηματοδότηση των κομμάτων.
Όσον αφορά το θέμα του δημοψηφίσματος για τη συμφωνία των Πρεσπών, σύμφωνα με το πρακτορείο MIA, θα γίνει στη συνέχεια των συζητήσεων αργότερα μέσα στη μέρα.
Το θέμα που θα τους απασχολήσει είναι το ερώτημα του δημοψηφίσματος, η ημερομηνία διεξαγωγής του, καθώς και ο χαρακτήρας του.
Επίσης, μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Ζόραν Ζάεφ ενημέρωσε ότι οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν να κλείσουν όλα τα θέματα σήμερα, ώστε να μην χρειαστεί νέα συνάντηση.
Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της προηγούμενης Τετάρτης, στη διάρκεια της σύσκεψης, ο Ζόραν Ζάεφ ενημέρωσε τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για ενδεχόμενη διατύπωση της ερώτησης στο δημοψήφισμα, η οποία θα συνδέει τη Συμφωνία με την Ελλάδα με την είσοδο της χώρας σε ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
- Φωτιά στο Περιβολάκι Θεσσαλονίκης – Ήχησε το 112
- Όλυμπος: Σε εξέλιξη επιχείρηση μεταφοράς 64χρονου περιπατητή χωρίς τις αισθήσεις του
- ΕΝΦΙΑ: Αλλαγές στον υπολογισμό του φόρου ακινήτων – Τι ισχύει από το 2027
- Λέουβεν – Ολυμπιακός: Η εντυπωσιακή απόκρουση του Τζολάκη (vid)
- Φωτιά στην Ισπανία: Μάχη δίνουν οι πυροσβέστες για να μην κινδυνεύσουν πυκνοκατοικημένες περιοχές
- Τι λένε στην Ιταλία: «Ο Ολυμπιακός έκανε πρόταση επέκτασης συμβολαίου στον Γουόκαπ» (pic)
- To «Studio 54» του Παρισιού – Φήμη και παροξυσμός σε ένα λουτρό που μετατράπηκε σε κλαμπ στα 80s
- Σέρρες: Διασωληνωμένος 35χρονος οδηγός μηχανής μετά από τροχαίο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442