Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κινέτα : Η φωτιά έφτασε στην Εθνική [Εικόνες & Βίντεο]

Κινέτα : Η φωτιά έφτασε στην Εθνική [Εικόνες & Βίντεο]

Συγκλονιστικές εικόνες που εντείνουν τη θλίψη καταγράφει κάμερα διερχόμενου οδηγού από την εθνική οδό, στο ύψος της Κινέτας, όπου μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε το μεσημέρι

Συγκλονιστικές εικόνες που εντείνουν τη θλίψη καταγράφει κάμερα διερχόμενου οδηγού από την εθνική οδό, στο ύψος της Κινέτας, όπου μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε το μεσημέρι.

Στο βίντεο φαίνονται οι φλόγες να «γλείφουν» την εθνική οδό.

δυστυχως χωρις σχολια… το ρευμα προς Πατρα μολις εκλεισε #prayforgreece

Δημοσιεύτηκε από Giannis Labropoulos στις Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018

Λόγω της πυρκαγιάς, έχουν κλείσει και τα δύο ρεύματα της νέας και της παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου και στα δύο ρεύματα από το 39ο χιλιόμετρο, στα Μέγαρα, έως το 56ο χιλιόμετρο στην Κινέτα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως έχει σχηματιστεί ουρά χιλιομέτρων από αυτοκίνητα που δεν μπορούν, τα οποία δεν μπορούν να διανύσουν απόσταση 17 χιλιομέτρων λόγω της πυρκαγιάς.

Η τροχαία, ανακατευθύνει τα αυτοκίνητα, είτε προς Αθήνα, είτε προς Κόρινθο ανάλογα στο σημείο που αυτά βρίσκονται.

Εκ μέρους της Ολυμπίας Οδού η κ. Σοφία Στάμου δήλωσε ότι δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι οδηγοί, ούτε κάποιος διατρέχει κίνδυνο. Σημείωσε ότι η διαδικασία αναστροφής των οχημάτων στο σημείο της διακοπής της κυκλοφορίας γίνεται αργά αλλά σημείωσε ότι επί της ουσίας δεν υπάρχει πρόβλημα.

Η φωτιά, η οποία καίει πευκοδάσος, έχει κάψει σπίτια κοντινών οικισμών, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να τα εγκαταλείπουν έντρομοι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τρία σπίτια έχουν ήδη καεί στον οικισμό Πανόραμα Ι, ενώ αυτήν την ώρα η φωτιά απειλεί τους οικισμούς Πανόραμα ΙΙΙ και προσεγγίζει την εθνική οδό.

Τη μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής. Αυτή την ώρα επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 40 οχήματα, πεζοπόρα τμήματα και υδροφόρες του δήμου, επτά αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, ενώ έρχονται δυνάμεις και από την περιφέρεια.

Στην επιχείρηση θα συνδράμουν, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, επτά εναέρια μέσα πυρόσβεσης (4 αεροσκάφη CL-415, 1 αεροσκάφος CL-215, και 2 ελικόπτερα CH47-D με κάδο), τρεις προωθητές γαιών, υδροφόρα οχήματα και ένα αεροσκάφος C-27 για μεταφορά πυροσβεστών από Θεσσαλονίκη.

Επίσης, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αναμένονται ενισχύσεις των πυροσβεστικών δυνάμεων με 17 οχήματα, από διαφορές περιοχές της περιφέρειας.

Διαβάστε επίσης:

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024