Μελιτζανοσαλάτα με φέτα και ντοματίνια
Αντί για φέτα δοκιμάστε τη με βραστές γαρίδες για να συνοδεύσετε ένα γεύμα με θαλασσινά ή με απάκι για να τονώσετε τον καπνιστό της χαρακτήρα
ΥΛΙΚΑ (για 4-6 άτομα)
1 κιλό τσακώνικες μελιτζάνες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτές ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο και λίγα επιπλέον φύλλα, για το γαρνίρισμα
10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
30 ml λευκό ξίδι
70 ml έ.π. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
200 γρ. φέτα, σε κυβάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και σκουπίζουμε τις μελιτζάνες. Κάνουμε μικρές τομές στην επιφάνειά τους με ένα κοφτερό μαχαίρι ή τις τρυπάμε σε πολλά σημεία με ένα πιρούνι. Τις ψήνουμε στη σχάρα ή στο γκριλ (ή ακόμη και στον φούρνο στους 200°C) μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις κρυώσουν λίγο, τις πιάνουμε μία μία από το κοτσάνι και με τη βοήθεια ενός κουταλιού αφαιρούμε τη σάρκα, την οποία κόβουμε σε χονδρά κομμάτια.
Σε μια μπασίνα βάζουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τα ντοματίνια και τις μελιτζάνες. Προσθέτουμε το ξίδι και το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε τη σαλάτα σε πιατέλα, ρίχνουμε τη φέτα και ανακατεύουμε ελαφρά. Γαρνίρουμε με λίγα φύλλα μαϊντανού και σερβίρουμε.
ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης
- Βγήκαν τα… χριστιανόμετρα πριν την κορύφωση του Θείου Δράματος
- Ενα βιβλίο που προέβλεψε την εξόντωση των Εβραίων
- NASA: Έλαβε για πρώτη φορά μήνυμα με λέιζερ από το βαθύ Διάστημα
- Κατοικίδια: Πώς «μιλούν» στην ψυχή μας
- Φορολογικές δηλώσεις: Τι δείχνουν τα πρώτα εκκαθαριστικά – Έρχονται και οι πρώτες επιστροφές φόρου
- Μην αφήνετε τα παιδιά να χρησιμοποιούν smartphones μέχρι να γίνουν 13 ετών, λέει γαλλική έκθεση