Οσο παραμένουν στην εξουσία στηρίζοντας την κυβέρνηση οι Ανεξάρτητοι Ελληνες θα πρέπει να περιμένουν και τη χλεύη της κοινωνίας

Στην Ελλάδα συμβαίνει κάτι που ίσως να μην έχει γίνει σε καμιά άλλη χώρα. Υπάρχει ένας κυβερνητικός συνασπισμός δύο κομμάτων, το δεύτερο κόμμα διαφωνεί για ένα μείζονος σημασίας θέμα, όπως το Μακεδονικό, αλλά συνεχίζει να στηρίζει και δεν αποχωρεί.

Πριν από λίγες ημέρες ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και αντιπρόεδρος της Βουλής (προσφάτως εκλεγείς μάλιστα) καθηγητής Κώστας Ζουράρις, έγινε πρωταγωνιστής επεισοδίου με τον Νίκο Κοτζιά. Σηκώθηκε στην ημερίδα για τη Συμφωνία των Πρεσπών και μίλησε χωρίς να πάρει άδεια. Είπε λοιπόν στον υπουργό Εξωτερικών και κυβερνητικό εταίρο, ότι οι Μακεδόνες έχουν πάθει σμίκρυνση εγκεφάλων και ακρωτηριασμό.

Όμως, έμεινε μέχρι εκεί. Δεν έκανε αυτό που θα έκανε οποιοσδήποτε πολιτικός που σέβεται τον εαυτό του και την προσωπική του διαδρομή: Δεν παραιτήθηκε, ακολουθώντας τη γραμμή του κόμματός του, όπως την έχει χαράξει ο Πάνος Καμμένος. Δηλαδή «μένουμε στην εξουσία, απολαμβάνουμε τα προνόμια της καρέκλας της εξουσίας, ρίχνουμε πυροτεχνήματα στον αέρα, σηκώνουμε για τα μάτια του κόσμου της σημαία του Μακεδονομάχου, και κερδίζουμε χρόνο».

Ο υπουργός Αμυνας και σφόδρα αντίθετος στη συμφωνία των Πρεσπών, πηγαίνει στην Κύπρο και αποδοκιμάζεται από κάποιους που του θυμίζουν την επαμφοτερίζουσα στάση του στο θέμα της Μακεδονίας. Οπου κι αν πηγαίνουν βουλευτές των ΑΝΕΛ αντιμετωπίζονται με έντονο τρόπο ακριβώς γιατί ο κόσμος αντιλαμβάνεται πως η πιο έντιμη στάση θα ήταν η παραίτηση. Διαφωνείς; Πας σπίτι σου, η χώρα οδηγείται σε εκλογές και αποφασίζει ο λαός για το αν η συμφωνία για τη Μακεδονία είναι επωφελής ή όχι. Ολοι και όλα κρίνονται στην κάλπη και ο μόνος που θα μπορούσε να οδηγήσει σ’ αυτήν είναι ο κυβερνητικός εταίρος του κ. Τσίπρα.

Οσο ο Πάνος Καμμένος και οι βουλευτές του συνεχίζουν να παίζουν με το κρίσιμο εθνικό θέμα υποτιμώντας τη νοημοσύνη όλων μας, απλά κάνουν όλο και πιο έξαλλους τους πολίτες.

Αν είχαν αποφασίσει εδώ και καιρό να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση, χάνοντας και όλα τα προνόμια που έχουν, θα είχαν και διαφορετική αντιμετώπιση στις δημοσκοπήσεις. Επέλεξαν να γαντζωθούν στην εξουσία, έστω και με… σμίκρυνση εγκεφάλου όπως είπε και ο αγαπητός Ζουράρις.

Στην περίπτωση του Πάνου Καμμένου και των Ανεξάρτητων Ελλήνων ισχύει απόλυτα αυτό που είπε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Ταλεϋράνδος,

«Κανένας αποχαιρετισμός στον κόσμο δεν είναι τόσο βαρύς, όσο ο αποχαιρετισμός της δύναμης της εξουσίας».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr