Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπεραμύνεται των απολύσεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ ο Μπαλωμενάκης

Υπεραμύνεται των απολύσεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ ο Μπαλωμενάκης

«Η κίνηση να απαλλαγεί το ΚΕΕΛΠΝΟ από την παρουσία αυτών των συγκεκριμένων ανθρώπων, που το καταδυσφήμισαν και το καταλεηλάτησαν, κατά τα φαινόμενα, ήταν επιβεβλημένη», λέει ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας

Η απόφαση για τις απολύσεις υπαλλήλων του ΚΕΕΛΠΝΟ, στους οποίους έχουν ασκηθεί διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα, είναι «στο πλαίσιο της νομιμότητας, που είναι σαφές», δήλωσε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας, Αντώνης Μπαλωμενάκης.

Ο κ. Μπαλωμενάκης μιλώντας στο «Στο Κόκκινο 105,5» απαντώντας στον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη, που χαρακτήρισε τις απολύσεις παράνομες, είπε: «Είναι απολύτως σύννομη, στηρίζεται στο εξής απλό: Από την ώρα που οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ προσάγονται στη Δικαιοσύνη με βαρύτατες κατηγορίες για αδικήματα που φέρονται να έχουν γίνει κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, δηλαδή παραβίασαν την εμπιστοσύνη του νομικού προσώπου και φέρονται να έχουν κάνει πράξεις και παραλείψεις που οδήγησαν σε μεγάλη εργασιακή ζημία. Ο νόμος παρέχει την ευχέρεια της απολύσεως. Άλλο ηπιότερο πειθαρχικό μέτρο δεν υπήρχε. Τι να πεις, δηλαδή, σε κάποιον που κατηγορείται για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος; Θα σου επιβάλω αργία τεσσάρων μηνών; Είναι θέμα λογικής».

Επίσης, σημείωσε ότι «η κίνηση να απαλλαγεί το ΚΕΕΛΠΝΟ από την παρουσία αυτών των συγκεκριμένων ανθρώπων, που το καταδυσφήμισαν και το καταλεηλάτησαν, κατά τα φαινόμενα, ήταν επιβεβλημένη».

Αναφορικά με την αντίδραση του προέδρου του σωματείου εργαζομένων Σταμάτη Πουλή., ο οποίος επικαλέστηκε τη συνδικαλιστική ιδιότητά του, ο κ. Μπαλωμενάκης τόνισε: «Χτες έγινε μεγάλη φασαρία για τη συνδικαλιστική ιδιότητα ενός από αυτούς. Ο νόμος διακρίνει αυστηρώς, ένας συνδικαλιστής προστατεύεται σε σχέση με τη συνδικαλιστική του δραστηριότητα. Αυτά που φέρεται να διέπραξε ο κ. πρόεδρος δεν έχουν καμία σχέση με την συνδικαλιστική του ιδιότητα».

Τέλος, είπε ότι «ο νόμος αναφέρει περίπου δέκα περιπτώσεις που είναι σοβαρός λόγος κλονισμού της εμπιστοσύνης μεταξύ εργαζόμενου και εργοδότη. Ένας από αυτούς είναι η κατάχρηση ή υφαρπαγή περιουσιακών στοιχείων της εργοδοσίας. Αυτά περιλαμβάνονται στο αμετάκλητο βούλευμα, με το οποίο παραπέμπτονται όλοι αυτοί. Είναι πολύ υποκριτικό αυτή η παράταξη που δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για τον συνδικαλισμό, να τηρήσει τον συνδικαλιστικό νόμο, να λέει τώρα ότι αυτός απολύθηκε για συνδικαλιστική δραστηριότητα, είναι μέγα ψέμα».

Υπενθυμίζεται ότι χθες Τετάρτη, ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης και ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας, Θεόδωρος Καράογλου, με αφορμή την απόλυση των τεσσάρων εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, μεταξύ των οποίων και του κ. Πουλή, εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία ανέφεραν:

«Στην Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το ζήσαμε και αυτό!
Πρώτη φορά στα χρονικά πρόεδρος συλλόγου εργαζομένων και εργαζόμενοι απολύονται με εντολή Υπουργού, καταστρατηγώντας κάθε νομιμότητα και καταλύοντας κάθε διάταξη του εργατικού και συνδικαλιστικού νόμου.
Εκείνοι που παρίσταναν τους τάχα υπερασπιστές των εργαζομένων δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Παραβιάζοντας κάθε έννοια δικαίου και αγνοώντας την εργατική και συνδικαλιστική νομοθεσία, απολύουν εργαζομένους επειδή οι απόψεις τους δεν είναι αρεστές στους πολιτικούς τους προϊσταμένους.
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου Εργασίας σφυρίζει αδιάφορα, νομιμοποιώντας έτσι τις απολύσεις και την παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας».

Κομματικές σκοπιμότητες βλέπουν οι προς απόλυση εργαζόμενοι

Οι τέσσερις εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ που με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Κέντρου απολύονται, κάνουν λόγο για «πολιτική δίωξη» τους με τον Σταμάτη Πουλή να προαναγγέλλει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη τονίζοντας ότι είναι «ο πρώτος πρόεδρος εργαζομένων στην Ελλάδα που απολύεται με εντολή υπουργού».

Σε ανακοίνωσή το σωματείο των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ γίνεται λόγος για «βάναυση καταστρατήγηση του Συνδικαλιστικού Νόμου» από τον Π. Πολάκη και τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θ. Ρόζενμπεργκ», υπενθυμίζοντας ότι ο κ. Πουλής έχει καταγγείλει τον Π. Πολάκη για «σκανδαλώδεις ρυθμίσεις υπέρ εργαλάβων και εκταμιεύσεις εκατομμυρίων ευρώ».

Σημειώνεται ότι το 2013 ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ είχε κάνει αυτοψία στο Κέντρο και είχε εντοπίσει 70 εργαζόμενους, οι οποίοι πληρώνονταν από χορηγικά προγράμματα.

«Είμαστε 4 άτομα και αφορά τα 3 που δεν έδωσαν τις ψευδείς βεβαιώσεις που είχε ζητήσει ο κ. Πολάκης για να ενοχοποιήσει τον Άδωνι Γεωργιάδη. Από τον Μάρτιο του 2017 την πρώτη στιγμή που αρνηθήκαμε να εξυπηρετήσουμε πολιτικές σκοπιμότητες έχει ονομαστικά αναφερθεί από τη Βουλή στο πρόσωπό μας και έχει προαναγγείλει τις διώξεις μας, με μια διαδικασία που παραβιάζει εντελώς τα συνταγματικά μας δικαιώματα», υποστηρίζει ο κ. Πουλής.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024