Χαραλαμπόπουλος: Ο Αριστοφάνης είναι γιορτή
Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος μιλάει για την έβδομη συνάντησή του με τον «τραγικό ποιητή που αφυπνίζει το κοινό με κωμικό τρόπο»
Ο «Πλούτος» είναι η έβδομη κωμωδία του Αριστοφάνη για τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλοπου πρωτόπαιξε το 2003 στους «Βατράχους». Και ακολούθησαν «Θεσμοφοριάζουσες», «Ορνιθες», «Λυσιστράτη», ξανά «Ορνιθες» και «Βάτραχοι», «Ειρήνη», «Αχαρνής». «Είμαι ικανοποιημένος. Είναι ένα όμορφο ταξίδι. Για εμένα ο Αριστοφάνης είναι ένας τραγικός ποιητής που έλεγε αυτά που ήθελε να πει με τη διάθεση να αφυπνίσει τον κόσμο αλλά με κωμικό τρόπο. Ηθελε να τους κάνει να σκεφτούν ή και να αλλάξουν γνώμη. Κρύβει πολλές ρωγμές στα έργα του».
Νιώθει αριστοφανικός ο ίδιος; «Δεν ξέρω τι σημαίνει. Αισθάνομαι οικεία, με την έννοια ότι αισθάνομαι λαϊκός και επικοινωνώ με τον κόσμο. Νιώθω ότι έχω αυτό το λαϊκό έρισμα. Το υπέροχο με τον Αριστοφάνη είναι ότι κάνοντας αυτές τις παραστάσεις, συνήθως καλοκαίρι και σε μεγάλα θέατρα, κάνεις μαζί και μια γιορτή. Κι αυτό δεν το προσφέρουν άλλα έργα. Εχει ένα γλέντι μέσα του ο Αριστοφάνης. Ο κόσμος στην Επίδαυρο δεν έρχεται να κρίνει, αλλά να περάσει όμορφα. Να ζήσει αυτή την ατμόσφαιρα, να πάρει μια μεγάλη χαρά.
- Παγωνιά και… πλαστικό: Αυτά θα συναντήσει ο Ολυμπιακός στο Καζακστάν κόντρα στην Καϊράτ
- «Ψυχοσεξουαλικό ποπ θρίλερ» – Η Αν Χάθαγουεϊ και η Μικαέλα Κόελ αναμετρώνται στο πρώτο τρέιλερ της επικής ταινίας Mother Mary
- «Μια νύχτα μόνο» στο MEGA: Τι θα δούμε στα επόμενα συγκλονιστικά επεισόδια
- Αυστρία: Ορειβάτης άφησε την σύντροφό του «να παγώσει μέχρι θανάτου» σε κορυφή βουνού
- Brain drain στην Apple – Δεκάδες στελέχη αυτομολούν στους ανταγωνιστές
- ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός «μάχονται» για τον τίτλο του League Cup