Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Υπάρχει στην Ελλάδα του 2018 επιχειρηματικό success story;

Υπάρχει στην Ελλάδα του 2018 επιχειρηματικό success story;

Οι επιχειρήσεις που επενδύουν στον άνθρωπο μπορούν να είναι υγιείς όπως είναι η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ

Οι επιχειρήσεις έχουν πολλά να κερδίσουν επενδύοντας στους ανθρώπους και τη δέσμευσή τους, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης. Σε μια εποχή που φαίνεται να αδρανεί και να «αποξηραίνεται» υπάρχουν ακόμα πεισμωμένοι, που μας υπενθυμίζουν πως τα όνειρα και οι στόχοι δεν αφυδατώνονται. Κάποιοι μιλούν για το πολυπόθητο «success story», άλλοι για στοχοπροσήλωση. Ένα τέτοιο παράδειγμα φαίνεται να είναι και η εταιρεία ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ.

Μόνο τα 2018 και συγκεκριμένα το 5μηνο Ιανουαρίου – Μαΐου 2018 η εταιρεία ενίσχυσε σημαντικά τις πωλήσεις της με μερίδιο αγοράς 23,1 σε όγκο ως αποτέλεσμα της σταθερής εμπορικής στρατηγικής που ακολουθεί, των προωθητικών ενεργειών καθώς και σημαντικών συνεργασιών που επετεύχθησαν σε Ελλάδα και εξωτερικό. Μιλάμε για μια ισχυρή ανάπτυξη μεγεθών για τη ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ και το φυσικό μεταλλικό νερό ΖΑΓΟΡΙ. Το μυστικό φαίνεται να βρίσκεται στην εξωστρέφεια. Η εξωστρέφεια δεν είναι μια περιστασιακή κίνηση, ούτε ένα τέχνασμα για εύπεπτα διαφημιστικά τρικ. Η εξωστρέφεια και η επένδυση στην ανθρώπινη αξία μπορεί να προσφέρει μια πολύτιμη διέξοδο, μια διέξοδο με πολλά οφέλη. Οφέλη για την επιχείρηση, τον καταναλωτή, τον καθένα από εμάς.

Όμως ας μιλήσουμε με στοιχεία και αριθμούς: Με συγκεκριμένο επενδυτικό πλάνο, κοινωνική δραστηριότητα, έντονο εξαγωγικό προσανατολισμό, μηδενικό δανεισμό και αυξανόμενο ανθρώπινο δυναμικό, η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ πρωταγωνιστεί στην εγχώρια αγορά, στην κατηγορία του εμφιαλωμένου νερού ενώ δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία στη διεθνή. Το νερό μπορεί να πραγματικά να ξεδιψάσει την αδρανή ελληνική αγορά και οι επιχειρήσεις μπορούν να δουν αποτέλεσμα; Μόνο το 2017, τα έσοδά της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ ανήλθαν σε 48,4 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας εντυπωσιακή αύξηση 11,2% σε ποσοστό και 4,9 εκατ. ευρώ σε αξία, από την προηγούμενη χρονιά. Τα βήματα ήταν αποτελεσματικά. Ήταν ρίσκο, σωστός χειρισμός ή πείσμα; Τα βήματα πάντως δεν ήταν ασταθή. Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ αξιοποίησε αποτελεσματικά την υλοποίηση των νέων επενδύσεων ενώ σημείωσε κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) 8,2 εκατ. ευρώ, έναντι αντίστοιχων κερδών 6,2 εκατ. ευρώ έναν χρόνο πριν, αυξημένα κατά 30% σε ποσοστό και 2 εκατ. ευρώ σε αξία, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Τα εξαιρετικά αυτά αποτελέσματα είναι μέρος της εταιρικής φιλοσοφίας της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, που έχει ως βασικό της μέλημα, τη δημιουργία αξίας για την κοινωνία μας, είτε αυτοί είναι οι καταναλωτές, οι προμηθευτές, οι επιχειρηματικοί εταίροι είτε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της εταιρίας. Η εξυγίανση ξεκινάει από μέσα. Οι άνθρωποι που δουλεύουν για τους ανθρώπους. Διοίκηση και ανθρώπινο δυναμικό στην ίδια πολιτική τακτική, με το ίδιο όραμα και τον ίδιο στόχο. Όταν όλες οι επιχειρήσεις «προχωρούν σε περικοπές» η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ δεν έχει προβεί σε καμία μείωση, τόσο στις αποδοχές, όσο και στον αριθμό των εργαζομένων της. Αντίθετα η εταιρεία έχει προχωρήσει σε νέες προσλήψεις, στηρίζοντας ουσιαστικά την ευρύτερη τοπική κοινωνία. Οι εργαζόμενοι της εταιρείας ξεπερνούν σήμερα τους 350! Έτσι δεν είναι δύσκολο να φανταστούμε πως το έτος 2018 προβλέπεται να υπάρχει διψήφια ανάπτυξη κατά 15%, με βάση μόνο τις νέες συνεργασίες σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Σε αυτόν τον άξονα αισιοδοξίας, στόχος της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ είναι να δημιουργεί νέα μοντέλα ανάπτυξης και προοπτικής για τη χώρα, συνδέοντας το φυσικό μεταλλικό νερό ΖΑΓΟΡΙ, με την πρόοδο και την εξέλιξη. Με νέες ιδέες, ίδιες αξίες και αριθμούς, που σκαρφαλώνουν στην κορυφή. Γιατί οι επιχειρήσεις που επενδύουν στον άνθρωπο μπορούν να είναι υγιείς όπως είναι η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ. Σε αυτή τη φιλοσοφία είναι η νέα καμπάνια του φυσικού μεταλλικού νερού ΖΑΓΟΡΙ. Μια καμπάνια που λειτουργεί ως κίνητρο για τους νέους, δημιουργεί ελπίδα και αισιοδοξία για το αύριο. Το φυσικό μεταλλικό νερό ΖΑΓΟΡΙ αγκαλιάζει τους νέους που δημιουργούν ένα καλύτερο αύριο για την Ελλάδα μας! Ένα αύριο που θα μας κάνει όλους υπερήφανους. Γιατί όταν έχουμε το καλό μέσα μας τίποτα δε μπορεί να μας σταματήσει εκείνους τους νέους ανθρώπους που φτιάχνουν σήμερα, με την προσπάθεια και τον αγώνα τους, την Ελλάδα του αύριο. Για τους ήρωες, που καθημερινά πολεμούν ενάντια στην δεινούς ρυθμούς του 24ωρου, που μας δίνουν ελπίδα με τις πράξεις τους να συνεχίσουμε. Την Ελλάδα αυτή που θα μας κάνει υπερήφανους. Αυτοί οι άνθρωποι που είναι το καθημερινό μας «success story».

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024