
Φονικές πλημμύρες πλήττουν την Ιαπωνία
Στους 69 έφτασαν οι νεκροί
Ο απολογισμός των νεκρών από τις άνευ προηγουμένου βροχοπτώσεις που πλήττουν την Ιαπωνία αυξάνεται όσο περνούν οι ώρες και ήδη ανέρχεται σε 69, καθώς εκτεταμένες πλημμύρες έχουν υποχρεώσει εκατομμύρια κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ περισσότερες βροχοπτώσεις αναμένεται να πλήξουν ορισμένες περιοχές για τουλάχιστον άλλη μια ημέρα.
Αυτός είναι ο υψηλότερος απολογισμός θυμάτων από κακοκαιρία μετά το 2014.
Σε ορισμένα τμήματα της δυτικής Ιαπωνίας έπεσε τρεις φορές περισσότερο νερό απ’ ό,τι θεωρείται φυσιολογικό για τον Ιούλιο.
Περισσότερο έχει πληγεί η πόλη Κουρασίκι της δυτικής Ιαπωνίας, με πληθυσμό μόλις 500.000 κατοίκους. Περίπου 130 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία και 1.850 κάτοικοι της πόλης παραμένουν αποκλεισμένοι με τους διασώστες να προσπαθούν να τους απομακρύνουν με ασφάλεια χρησιμοποιώντας ελικόπτερα και βάρκες.
Η ιαπωνική κυβέρνηση δημιούργησε ένα κέντρο διαχείρισης της έκτακτης κατάστασης στο γραφείο του πρωθυπουργού και περίπου 54.000 διασώστες του στρατού, της αστυνομίας και της πυροσβεστικής έχουν αποσταλεί σε περιοχές στη νοτιοδυτική και τη δυτική Ιαπωνία.
- Γερμανία: Σύγχυση με την ειδική άδεια από τον στρατό για ταξίδια – Παρέμβαση για να καμφθούν οι αντιδράσεις
- Γκολ και highlights από τα παιχνίδια του Champions League (vids)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]
- Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν 1-2: Άλμα πρόκρισης για τους Βαυαρούς (vids)
- Σπόρτινγκ-‘Αρσεναλ 0-1: Χρυσή αλλαγή ο Χάβερτς για τους κανονιέρηδες, «χτύπησε» στο 90+1’
- Γαλλία: Τιμωρήθηκε με πρόστιμο 100 ευρώ επειδή ο γάτος της έκοβε βόλτες την αυλή του γείτονα

