Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποιος «κρύβεται» πίσω από την εμπλοκή με τις γαλλικές φρεγάτες

Ποιος «κρύβεται» πίσω από την εμπλοκή με τις γαλλικές φρεγάτες

Στο τραπέζι βρίσκονται πλέον επίσημα συζητήσεις για αγορά δύο έως τεσσάρων φρεγατών Belharra, χωρίς ωστόσο να έχει αποκλειστεί το σενάριο των Fremm

Οργιώδες φαίνεται πως είναι το παρασκήνιο στο… σίριαλ για την ενοικίαση γαλλικών φρεγατών Fremm.

Τρεις περίπου μήνες μετά τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, Φώτη Κουβέλη, περί συμφωνίας για παραχώρηση δύο φρεγατών από τη Γαλλία με τη μορφή του leasing, και στη συνέχεια της προσπάθειας της κυβέρνησης να συμμαζέψει τα… ασυμάζευτα, φαίνεται πως ξετυλίγεται πλήρως «το κουβάρι» της υπόθεσης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Νέα Σαββατοκύριακο», πίσω από το πάγωμα του σχεδίου απόκτησης των Fremm βρίσκεται η σφοδρή αντίδραση της Άγκυρας υπό το φόβο μεταβολής προς όφελος της Αθήνας των στρατιωτικών δυνατοτήτων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Οι δυνατότητες και το εύρος του επιχειρησιακού ορίζοντα που θα αποκτούσε το Πολεμικό Ναυτικό «έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου» στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, με αποτέλεσμα να αναζητήσουν τρόπο ακύρωσης της αγοράς αυτής.

Η Άγκυρα φέρεται δε, να έφτασε στο σημείο να απειλήσει το Παρίσι για ενδεχόμενες συνέπειες στις γαλλικές επενδύσεις στην Τουρκία, με αποτέλεσμα οι Γάλλοι να επανεξετάσουν το ζήτημα.

Πάντως, παρά τις εξελίξεις αυτές η υπόθεση απόκτησης γαλλικών φρεγατών συνεχίζει να «τρέχει». Στο τραπέζι βρίσκονται επίσημα συζητήσεις για αγορά δύο έως τεσσάρων φρεγατών Belharra, χωρίς ωστόσο να έχει αποκλειστεί το σενάριο των Fremm.

Όπως παραδέχτηκε σε δηλώσεις του τις προηγούμενες ημέρες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, οι ανάγκες για ενίσχυση των δυνατοτήτων του Πολεμικού Ναυτικού με μονάδες επιφανείας που μπορούν να επιχειρήσουν στην Ανατολική Μεσόγειο είναι επιτακτικές λόγω και των ταχύτατων εξελίξεων στον ενεργειακό τομέα.

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των «Νέων Σαββατοκύριακο»

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024