Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ταραχές στη Νάντη μετά τον φόνο νεαρού από αστυνομικό (φωτό + βίντεο)

Ταραχές στη Νάντη μετά τον φόνο νεαρού από αστυνομικό (φωτό + βίντεο)

Βίαια επεισόδια ξέσπασαν στη συνοικία Μπρέιγ της Νάντης όταν νεαρός έχασε τη ζωή του από σφαίρα αστυνομικού.

Νέος, περίπου είκοσι ετών, σκοτώθηκε το βράδυ της Τρίτης από σφαίρα αστυνομικού κατά τη διάρκεια ελέγχου, γεγονός που προκάλεσε ξέσπασμα διαδηλώσεων και ταραχών στη συνοικία Μπρέιγ της Νάντης, όπου εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα, ανέφεραν συγκλίνουσες πηγές.

Αστυνομικοί συγκρούονται με νεαρούς που πετούν κοκτέιλ μολότοφ, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην αστυνομία, η οποία συμπλήρωσε ότι αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν και τμήμα εμπορικού κέντρου παραδόθηκε στις φλόγες.

«Η SRPJ (σ.σ. η περιφερειακή υπηρεσία της δικαστικής αστυνομίας) της Νάντης και η διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων της αστυνομίας διενεργούν έρευνα για να διαλευκανθούν τα γεγονότα και να προσδιοριστούν οι συνθήκες υπό τις οποίες ο αστυνομικός οδηγήθηκε να κάνει χρήση του υπηρεσιακού του όπλου», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εισαγγελέας της Νάντης, Πιερ Σενές.

Κατά τον εισαγγελέα, η κατάσταση ήταν «πολύ τεταμένη» κι επικρατούσε «μεγάλη σύγχυση» στη συνοικία Μπρέιγ τη νύχτα της Τρίτης.

Πηγές προσκείμενες στην αστυνομία ανέφεραν ότι ο νεαρός τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια ελέγχου της αστυνομίας, ενώ επέβαινε σε αυτοκίνητο: «αρνήθηκε να υπακούσει» στις εντολές των αστυνομικών, πριν κινηθεί «εσκεμμένα» εναντίον ενός εκ των συναδέλφων τους, ο οποίος χρησιμοποίησε το υπηρεσιακό του όπλο.

Ο νεαρός χτυπήθηκε από σφαίρα στην καρωτίδα και ο θάνατός του διαπιστώθηκε με τη διακομιδή του σε νοσοκομείο.

Ενισχύσεις της αστυνομίας αναμένονταν στην Μπρέιγ, όπου ήδη, από την περασμένη εβδομάδα, εφαρμόζονται αυξημένα μέτρα ασφαλείας, όταν άτομο βρέθηκε τραυματισμένο από σφαίρα που υπάρχουν υποψίες πως εβλήθη από πολεμικό όπλο, ανέφερε πηγή προσκείμενη στην έρευνα για την υπόθεση.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024