Η γερμανική φίρμα δίνει το πρώτο επίσημο δείγμα γραφής του νέου μικρότερου crossover που θα προστεθεί στην γκάμα της, υιοθετώντας τα διακριτικά T-Cross.

To T-Cross θα έχει ως αφετηρία την αρχιτεκτονική MQB A0 όπου φιλοξενείται το νέο Polo αλλά και το ισπανικό alter ego του, Seat Arona.

Σε ό,τι αφορά τις διαθέσιμες πληροφορίες, εκτός από το παραπάνω teaser, αξίζει να σημειωθεί ότι T-Cross θα έχει μήκος 4,107 μέτρα, προσφέροντας ωστόσο «εντυπωσιακή ευρυχωρία» όπως επισημαίνει η VW συνεπικουρούμενου και ενός συρόμενου πίσω καθίσματος το οποίο μπορεί κατά περίπτωση να προσφέρει περισσότερο χώρο για τους επιβάτες ή να αυξήσει την χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ.

Παράλληλα, η VW φροντίζει εξίσου να επιστήσει την προσοχή στις προδιαγραφές ασφαλείας του μικρότερου μέλους της SUV γκάμας της, σημειώνοντας ότι το T-Cross θα είναι από τα ασφαλέστερα της κατηγορίας του χάρη σε μια ολοκληρωμένη δέσμη συστημάτων ασφαλείας στα οποία θα συγκαταλέγονται τα συστήματα αποτροπής συγκρούσεων Front Assist και Lane Assist.

Σε αισθητικό επίπεδο, όπως προκύπτει από την πρώτη αυτή επίσημη εμφάνισή του μέσω μιας σειράς σκίτσων, το T-Cross δείχνει να ακολουθεί τον ίδιο σχεδιαστικό κώδικά με τα μεγαλύτερα Touareg και T-Roc, ενώ στις λεπτομέρειες που ξεχωρίζουν συγκαταλέγεται ένα ενιαίο φωτιστικό σώμα πέδησης που διατρέχει όλο το πίσω τμήμα.

Επί του παρόντος η VW δεν δημοσιοποιεί στοιχεία από το εσωτερικό του, ωστόσο είναι βέβαιο ότι το T-Cross θα υιοθετήσει τη σχεδιαστική γραμμή και τον τεχνολογικό εξοπλισμό του νέου Polo.

Aντιστοίχως αναμένεται να συμβεί και με την γκάμα κινητήρων η οποία θα μιμηθεί με προσθήκες αυτή του γερμανικού supermini ξεκινώντας από τον τρικύλινδρο TSI του 1,0 λίτρου. Ψηλότερα στην γκάμα αναμένεται να βρεθεί ο τετρακύλινδρος TSI του 1,5 λίτρου που εξοπλίζει το T-Roc αποδίδοντας 150 ίππους. Την γκάμα αναμένεται να συμπληρώσει diesel μοτέρ χωρητικότητας 1,6 λίτρων.

Η πρεμιέρα του μικρότερου SUV μέλους της γκάμας της VW αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του φθινοπώρου με το μόνο που απομένει να καθοριστεί να είναι ο τόπος μιας και η γερμανική φίρμα έχει ανακοινώσει ότι δεν θα συμμετάσχει στην προσεχή διεθνή έκθεση του Παρισιού.