Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σκουρτόπουλος: Το Σεπτέμβριο θα έχουμε πολύ δυνατό ρόστερ

Σκουρτόπουλος: Το Σεπτέμβριο θα έχουμε πολύ δυνατό ρόστερ

Ικανοποιημένοι από τη νίκη επί της Εσθονίας, αλλά και την αήττητη πορεία της Εθνικής Ανδρών στην πρώτη προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 ήταν άπαντες στις τάξεις της ελληνικής ομάδας. «Ήταν μια καινούρια περιπέτεια για την Εθνική, με δυσκολίες, αλλά ό,τι δουλέψαμε βγήκε καλά και συνδυάστηκαν οι νίκες με καλό μπάσκετ», είπε μετά τη νίκη […]

Ικανοποιημένοι από τη νίκη επί της Εσθονίας, αλλά και την αήττητη πορεία της Εθνικής Ανδρών στην πρώτη προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 ήταν άπαντες στις τάξεις της ελληνικής ομάδας.

«Ήταν μια καινούρια περιπέτεια για την Εθνική, με δυσκολίες, αλλά ό,τι δουλέψαμε βγήκε καλά και συνδυάστηκαν οι νίκες με καλό μπάσκετ», είπε μετά τη νίκη ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θανάσης Σκουρτόπουλος, και συνέχισε: «Το σκορ σήμερα ήταν πλασματικό, δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε, αλλά υπάρχουν πολλές δικαιολογίες. Η Εσθονία έκανε ανανέωση και έβαλε πολλά νέα παιδιά, έπαιξε σε υψηλό ρυθμό και με πολλή ενέργεια. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε πιο επιθετικά και βρήκαμε κάποια εύκολα καλάθια για να ανοίξουμε τη διαφορά. Το 6/6 είναι κάτι πολύ θετικό για μια νέα ομάδα. Στη δεύτερη φάση θα συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο, με ξεκάθαρους ρόλους για τον καθέναν και θα πρέπει όλοι να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Αυτό είναι όρος απαράβατος. Είμαστε σε επαφή με όλα τα παιδιά και είμαστε σε πολύ θετικό δρόμο και πιστεύω πως το Σεπτέμβριο θα εμφανιστούμε με ένα πολύ δυνατό ρόστερ».

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, σχολίασε: «Θέλαμε να περάσουμε στην επόμενη φάση με το απόλυτο και τα καταφέραμε. Δεν ήταν εύκολο αυτό που κάναμε έχοντας πολλά νέα παιδιά και προσπαθώντας να γίνουμε ομάδα μέσα σε λίγες μέρες. Όλοι είχαμε άγχος και πίεση στο ξεκίνημα της προσπάθειας, αλλά αυτό βγήκε εποικοδομητικά. Ήμασταν δεμένοι στο γήπεδο και φάνηκε τι χαρακτήρα έχουμε. Όλοι έχουμε μεγάλη αγάπη για την Εθνική μας. Είναι απίστευτο το συναίσθημα να ξαναπαίζω στην Εθνική μετά από εννιά χρόνια, με τόσα ταλαντούχα παιδιά δίπλα μου. Όλοι θα είμαστε 100% έτοιμοι για το Σεπτέμβριο και τα επόμενα παράθυρα. Όσοι θα είναι στην ομάδα θα κάνουν το καλύτερο για να προκριθούμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

Ο εκ των πρωταγωνιστών της αποψινής νίκης, Θανάσης Αντετοκούνμπο, δήλωσε: «Η ομάδα έχει χημεία, έχουν δημιουργηθεί ρόλοι και παρότι δεν πήγαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο δείξαμε χαρακτήρα και κάναμε το 6/6. Θέλουμε να τα δώσουμε όλα και να διεκδικήσουν όλα τα παιδιά, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, μια θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Παίζουμε για όλους, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, ακόμη και για αυτούς που λείπουν. Εύχομαι να είναι και ο Γιάννης (σ.σ. Αντετοκούνμπο), αλλά και τα άλλα παιδιά που είναι στην Ευρωλίγκα μαζί μας. Αυτό είναι που θέλουμε».

Ο Δημήτρης Κατσίβελης, πρόσθεσε: «Θέλαμε να μπούμε συγκεντρωμένοι και να βοηθήσουμε την ομάδα να πάρει τη νίκη με οποιοδήποτε κόστος. Κανείς δεν σκέφτεται αν θα είναι στα τελικά ή όχι με την Εθνική στα τελικά, εφόσον προκριθούμε. Ο καθένας θέλει να δίνει το καλύτερο στην ομάδα για να πετύχει τους στόχους της. Όλοι έχουν την ίδια σκέψη και γι’ αυτό φτάσαμε στο 6/6. Κανείς δεν σκέφτεται ότι μπορεί να τραυματιστεί, όταν παίζεις με την Εθνική δεν περνά καν από το μυαλό σου να προφυλαχθείς. Στη δεύτερη φάση το έργο μας θα είναι πιο δύσκολο, αλλά πάμε με ένα αβαντάζ. Όμως δεν πρέπει να το έχουμε στο μυαλό μας, πρέπει να σκεφτόμαστε ότι ξεκινάμε από το μηδέν».

Ο Χάρης Γιαννόπουλος, δήλωσε: «Ξέραμε πως είχαμε μια δύσκολη αποστολή. Δεν ήταν εύκολο το παιχνίδι, γιατί η Εσθονία είναι επιθετική και στις δύο πλευρές του παρκέ. Έπρεπε να παίξουμε με συγκέντρωση σε όλο το ματς, αυτό κάναμε και γι’ αυτό πήραμε μια εύκολη νίκη».

Από την πλευρά του ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εσθονίας, Τιτ Σοκ, είπε: «Αντιμετωπίσαμε μια δυνατή και ισορροπημένη ομάδα. Ξέραμε πως η Ελλάδα έχει σπουδαία ομάδα, έπαιξε καλύτερα και κέρδισε. Το γεγονός ότι τους κρατήσαμε στους 78 πόντους ήταν σίγουρα θετικό, αλλά ήμασταν πολύ άστοχοι και μείναμε χαμηλά στην επίθεση».

Τέλος, ο Σάντερ Ραϊέστε (παίκτης Εσθονίας), πρόσθεσε: «Ήταν μια καλή εμπειρία για μας. Είμαστε μια νεανική ομάδα και δεν είχαμε πολλά παιχνίδια ή προπονήσεις μεταξύ μας».

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024