Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τζέσυ Παπουτσή: Το χαρακτηριστικό γέλιο του ελληνικού θεάτρου

Τζέσυ Παπουτσή: Το χαρακτηριστικό γέλιο του ελληνικού θεάτρου

Η Τζέση Παπουτσή ήταν για όλους τους συναδέλφους της μια πιστή φίλη, ένας άνθρωπος πρόθυμος να βοηθήσει, να διδάξει όλα όσα έμαθε σχεδόν τέσσερις δεκαετίες στο θεατρικό σανίδ

Ο θάνατος της Τζέσυ Παπουτσή το απόγευμα της Κυριακής σκόρπισε θλίψη όχι μόνο στον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και στους χιλιάδες θαυμαστές της. Η κ. Κόλια, η πιο αγαπημένη ενοχλητική γειτόνισσα της ελληνικής τηλεόρασης, δεν θα χτυπάει πια το κουδούνι του Κώστα Καρρά όπως έκανε σχεδόν σε κάθε επεισόδιο του «Πάτερ ημών».

Την δυσάρεστη είδηση δημοσιοποίησε η ηθοποιός Ντόρα Ντούμα μέσα από το λογαριασμό της στο facebook. «Μόλις μάθαμε κάτι πολύ δυσάρεστο. Έφυγε από τη ζωή η αγαπημένη ηθοποιός και πολύ αγαπημένη φίλη, Τζέσυ Παπουτσή. Τζεσάρα μας, Καλό Ταξίδι. Για μας θα είσαι πάντα κοντά μας. Σε αγαπούσαμε και θα σε αγαπάμε πάντα. Μάρθα Καραγιάννη Ντόρα Ντούμα» έγραφε η ανάρτηση την οποία η ηθοποιός υπογράφει με την φίλη της Μάρθα Καραγιάννη.

Η Τζέση Παπουτσή ήταν για όλους τους συναδέλφους της μια πιστή φίλη, ένας άνθρωπος πρόθυμος να βοηθήσει, να διδάξει όλα όσα έμαθε σχεδόν τέσσερις δεκαετίες στο θεατρικό σανίδι. Έτσι ήταν και στις προσωπικές της σχέσεις. Δοτική και πολύ συναισθηματική. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι άριστες σχέσεις που διατηρούσε με τον ηθοποιό Θάνο Καληώρα με τον οποίο ήταν παντρεμένη 11 χρόνια και απέκτησαν μαζί έναν γιο, 36 ετών σήμερα.

«Με την Τζέσυ Παπουτσή έχουμε καταπληκτικές σχέσεις. Είμαι δίπλα της και κοντά της, όπως είναι και αυτή δίπλα μου και κοντά μου. Γνωριστήκαμε στο Εθνικό. Εκεί παντρευτήκαμε, εκεί κάναμε το παιδί μας. Μετά από δέκα χρόνια χωρίσαμε. Είναι δύσκολο πράγμα, γιατί η Τζέσυ είναι ένας πολύ αγαπητός άνθρωπος, δοτικός άνθρωπος, μου προσέφερε πάρα πολλά πράγματα στη ζωή μου, τα αγάπησα όπως αγάπησε κι αυτή τα δικά μου». Με αυτά τα λόγια ο πρώην σύζυγος της περιγράφει την Τζέσυ και συνεχίζει: «Από εκεί και πέρα τελείωσε όλο αυτό το πράγμα, καλώς ή κακώς τελείωσε. Υπήρξε ένα πολύ μικρό διάστημα απομόνωσης του ενός από τον άλλον. Εγώ δεν έφυγα ποτέ από το παιδί μου. Αγόρασα ένα σπίτι που ήταν 200 μέτρα από το σπίτι της Τζέσυ και είχα το παιδί μου σχεδόν κάθε μέρα στο σπίτι. Τα μετέπειτα χρόνια έχουμε αυτή την καταπληκτική σχέση. Στη γιορτή μου μαζί βγήκαμε και φάγαμε, εγώ με την κοπέλα μου, η Τζέσυ με τον άντρα της και το παιδί. Δεν καταλαβαίνω γιατί θα έπρεπε να έχουμε μια σχέση έχθρας και μίσους. Είναι τόσο καλός άνθρωπος, αγαπάει τόσο πολύ την κοπέλα που είμαστε μαζί».

Μόνο καλά λόγια για μια ηθοποιό που αν και το ευρύ κοινό γνώρισε μέσα από τις τηλεοπτικές της επιτυχίες, εκείνη υπηρέτησε με πάθος το θέατρο μετρώντας 20 χρόνια στο Εθνικό. Συμμετείχε σε πολύ σημαντικές παραγωγές, έπαιξε δίπλα σε σπουδαίους ηθοποιούς και γράφτηκαν για εκείνη πολύ θετικές κριτικές από τα πρώτα κιόλας χρόνια της σταδιοδρομίας της.

Χαρακτηριστικό το γέλιο της, τόσο στην δουλειά της, όσο και στην προσωπική της ζωή. Ένα πηγαίο γέλιο αυθόρμητο που έκανε κάθε τηλεοπτική της εμφάνιση μοναδική. Σε αυτό το γέλιο στέκονται και τα δεκάδες μηνύματα φίλων και θαυμαστών της που έχουν κατακλύσει από χθες Κυριακή τα social media. Μηνύματα θλίψης και απέραντης αγάπης για την κ. Κόλια οι παλαιότεροι, για την κ. Κακουδάκη οι νεότεροι, για την Τασία των Δύο ξένων οι πιο μυημένοι, για την Τζέσυ Παπουτσή, έναν άνθρωπο που έκανε να χαμογελά όποιον βρισκόταν δίπλα της.

«Καλέ ανοίξτε, το ξέρω ότι είσαι μέσα»

Η κ. Κόλλια του Πάτερ Ημών (1994-1995) αν και δεν είναι ο πρώτος της μεγάλος ρόλος στην τηλεόραση είναι σίγουρα αυτός που την σημάδεψε. Η Τζέσυ Παπουτσή είχε ήδη πρωταγωνιστικό ρόλο στους Μικρομεσαίους αλλά η ενοχλητική γειτόνισσα την αγαπητή στο ευρύ κοινό. Με την χαρακτηριστική ατάκα «Κύριε Κώστα ανοίξτε μου, το ξέρω ότι είστε μέσα» η κ. Κόλλια εισέβαλε με τον χαρακτηριστικό της τρόπο στο σπίτι του ραδιοφωνικού παραγωγού Κώστα Καρρά και αναστάτωνε το σύμπαν. Σχεδόν πάντα με μια λεκάνη στα χέρια, άλλες φορές με μπικουτί, με ρόμπα ή νυχτικό, η διαχειρίστρια της πολυκατοικίας είχε πάντα κάποιον να κατηγορήσει. Είτε τα νέα παιδιά που κάνουν πάρτι με ναρκωτικά είτε τη Λαρίσα του διπλανού διαμερίσματος η κ. Κόλλια είχε πάντα ένα πρόβλημα να λύσει για να προστατέψει την «ηθική της πολυκατοικίας». Φυσικά αγαπημένες σκηνές ήταν πάντα οι συναντήσεις της με την Ελένη Μενεγάκη και ο τρόπος που δεν κοιτούσε όταν της έλεγε «Α, είστε και εσείς εδώ;».

«Εμένα που με βλέπεις έχω φάει άνθρωπο»

Από τον Οκτώβριο του 2002 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2004 στη ζωή μας μπήκαν οι κρατούμενες στους «Στάβλους της Εριέτας Ζαΐμη». Σε σενάριο Ρήγα-Αποστόλου η κωμική σειρά χάρισε άφθονο γέλιο με πολύ γνωστά ονόματα της τηλεόρασης να δίνουν το παρών και να συστήνονται όχι απλώς με το όνομα τους αλλά και με τον λόγο που τους οδήγησε στη φυλακή. Μια κρατούμενη όμως είχε αποκτήσει και παρατσούκλι με βάση το έγκλημα που είχε διαπράξει. Ο Χάνιμπαλ των Στάβλων, η Τζέσυ Παπουτσή σε ρεσιτάλ υποκριτικής, ήταν ο φόβος και ο τρόμος των κρατουμένων. Με ένα γκλοπ στο χέρι ήταν η καλύτερη «φίλη» της διευθύντριας Μίρκας Παπακωνσταντίνου και πάντα ισχυριζόταν ότι είναι χριστιανή. Βέβαια είχε σκοτώσει έναν αρχιμανδρίτη με τον οποίο διατηρούσε ερωτική σχέση, παρόλο που ήταν παντρεμένη. Όταν εκείνος της ζήτησε να χωρίσουν εκείνη τον σκότωσε. Μεγάλος καημός της το παιδί της που είχε να δει τρία χρόνια γεγονός που της προκαλούσε συχνά νεύρα και ξεσπούσε στις συγκρατούμενές της.

Το δράμα της κ.Τασίας

Αν και πρόκειται για ένα guest,  η συμμετοχή της Τζέσυ Παπουτσή στους Δύο ξένους άφησε ιστορία. Η κ. Τασία πήγε καλεσμένη στην Μαρίνα Κουντουράτου, κατά κόσμον Εβελίνα Παπούλια, για να πει τον πόνο της. Η κόρη της τα είχε μπλέξει με έναν πολύ μεγαλύτερο της άνδρα και η κ. Τασία ήθελε να της ζητήσει να γυρίσει στο σπίτι της. Στη συνέχεια βγήκαν όλα τα οικογενειακά μυστικά στη φόρα με την κόρη της κ. Τασίας Χαρούλα να επεμβαίνει στην εκπομπή και τον Αλέξαδνρο Ρήγα να δίνει εντολές για να μην χαθεί ούτε ένα δάκρυ από το πλάνο. Το τρίπατο στη Σουβάλα γίνεται μήλον της έριδος και η εκπομπή παίρνει νέα τροπή.

Το πρόβλημα υγείας

Ελάχιστοι άνθρωποι γνώριζαν το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε η Τζέση Παπουτσή. Η ίδια λίγα χρόνια αργότερα μίλησε δημόσια για την περιπέτεια της που αν και νόμιζε ότι την ξεπέρασε τελικά της κόστιζε τη ζωή.

«Είχα ένα μηνιγγίωμα στο κεφάλι, έξι εκατοστά. Έπιασα ένα εξόγκωμα στο κεφάλι μου και λέω «θα είναι από περούκα»… Πήγα έκανα εξετάσεις και μου λέει ο γιατρός «αποκλείεται να είναι δικές σου!», γιατί δεν είχα κανένα σύμπτωμα. Ο γιατρός μου είπε να πάω στο Newcastle στην Αγγλία. Δεν μαθεύτηκε, γιατί δεν ήθελα εγώ. Συνέβη πριν δύο-τρία χρόνια. Τώρα το λέω γιατί η πρόληψη είναι η καλύτερη ιατρική. Πήγα έξω και δεν το ήξερε κανείς, μόνο η μάνα μου και η οικογένειά μου. Δεν ήθελα ο κόσμος να αναστατωθεί. Για δεκατέσσερις μέρες έκανα τις εγχειρήσεις και γύρισα. Όπως πήγα, έτσι ήρθα. Πιστεύω ότι η ώρα του κάθε ανθρώπου είναι προκαθορισμένη», είχε δηλώσει η ίδια.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024