Νέες πληροφορίες που σχετίζονται με την… ηλεκτροκίνητη ανάπτυξη της γκάμας της Mercedes-Benz A-Class ήρθαν στο φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνοντας όσα ανεπισήμως είχε αφήσει να εννοηθεί η γερμανική φίρμα στο πρόσφατο παρελθόν.

Η είδηση, λοιπόν, δεν είναι ότι η νέα Mercedes-Benz A-Class θα αποκτήσει σύντομα μια plug-in υβριδική έκδοση, αλλά ότι οι εκδόσεις που θα έχουν την ικανότητα να κινούνται με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας θα είναι τελικά δύο.

Σύμφωνα με αναφορές στον βρετανικό Τύπο, ο οποίος μάλιστα επικαλείται επίσημα έγγραφα της γερμανικής φίρμας, η νέα A-Class πρόκειται να διατεθεί στις εκδόσεις Α220e 4MATIC και A250e 4MATIC, έχοντας ως βάση τον τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα των 1,3 λίτρων ο οποίος εξελίχθηκε σε συνεργασία με τον όμιλο Renault-Nissan.

Και στις δύο περιπτώσεις, ο ηλεκτροκινητήρας θα κινεί τους πίσω τροχούς διαμορφώνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα ιδιότυπο σύστημα τετρακίνησης, ενώ η συνεισφορά του στο υβριδικό σύστημα υπολογίζεται ότι θα είναι 90 ίπποι.

Τα plug-in υβριδικά σύνολα που εξελίσσονται για τη νέα A-Class πρόκειται να τοποθετούν σε όλα τα μικρομεσαίων διαστάσεων μοντέλα της Mercedes-Benz, όπως η B-Class, η GLA και ο διάδοχος της σημερινής CLA.

Γράψτε το σχόλιο σας