Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης σε Σολτς: Η Ελλάδα χρειάζεται μεγάλο αναπτυξιακό άλμα

Μητσοτάκης σε Σολτς: Η Ελλάδα χρειάζεται μεγάλο αναπτυξιακό άλμα

Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε στον γερμανό ΥΠΟΙΚ το πρόγραμμα της ΝΔ που στοχεύει σε υψηλούς και διατηρήσιμους ρυθμούς ανάπτυξης

Με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, συναντήθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Βερολίνο.

Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε στον γερμανό ΥΠΟΙΚ το πρόγραμμα της ΝΔ που στοχεύει σε υψηλούς και διατηρήσιμους ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ του εξήγησε ότι θα προχωρήσει άμεσα στη μείωση των φορολογικών συντελεστών στις επιχειρήσεις, τον προσδιορισμό του κόστους στις εισφορές και τη δημιουργία σταθερού οικονομικού περιβάλλοντος, φιλικού προς τις επενδύσεις.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, κεντρικός στόχος του σχεδίου της ΝΔ που παρουσίασε στους συνομιλητές του ο κ. Μητσοτάκης είναι η δημιουργία ενός αξιόπιστου και αποτελεσματικού κράτους.

Στις συναντήσεις που είχε και με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των Χριστιανοδημοκρατών-Χριστιανοκοινωνιστών και των Φιλελευθέρων ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τους Γερμανούς να επενδύσουν στην Ελλάδα σε τομείς υψηλής προστιθέμενης αξίας, όπως είναι ο τουρισμός, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και οι υποδομές μεταφορών.

Σε δήλωσή του μετά τη συνάντησή του με τον κ. Σολτς, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «συζητήσαμε για το μέλλον».

«Για το πως η Ελλάδα μπορεί να κάνει ένα μεγάλο αναπτυξιακό άλμα. Για το πως μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις. Για το πως μπορεί να δημιουργήσει πολλές καλοπληρωμένες θέσεις απασχόλησης. Για το πως τα νέα παιδιά, τα οποία έφυγαν κατά εκατοντάδες χιλιάδες στα χρόνια της κρίσης, θα επιστρέψουν πίσω. Πως μια διαφορετική φορολογική πολιτική, με μειωμένους φόρους και μειωμένες εισφορές, θα βελτιώσει το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων. Για το πως η χώρα θα γίνει -επιτέλους- ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός και θα αξιοποιήσει τα μεγάλα της συγκριτικά πλεονεκτήματα» επεσήμανε.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε πως η Ελλάδα πρέπει να είναι πρωταγωνιστής των ευρωπαϊκών εξελίξεων «και αυτήν την προοπτική, αυτήν την ελπίδα, την διασφαλίζει σήμερα μόνο η Νέα Δημοκρατία».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024