Με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, συναντήθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Βερολίνο.

Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε στον γερμανό ΥΠΟΙΚ το πρόγραμμα της ΝΔ που στοχεύει σε υψηλούς και διατηρήσιμους ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ του εξήγησε ότι θα προχωρήσει άμεσα στη μείωση των φορολογικών συντελεστών στις επιχειρήσεις, τον προσδιορισμό του κόστους στις εισφορές και τη δημιουργία σταθερού οικονομικού περιβάλλοντος, φιλικού προς τις επενδύσεις.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, κεντρικός στόχος του σχεδίου της ΝΔ που παρουσίασε στους συνομιλητές του ο κ. Μητσοτάκης είναι η δημιουργία ενός αξιόπιστου και αποτελεσματικού κράτους.

Στις συναντήσεις που είχε και με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των Χριστιανοδημοκρατών-Χριστιανοκοινωνιστών και των Φιλελευθέρων ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τους Γερμανούς να επενδύσουν στην Ελλάδα σε τομείς υψηλής προστιθέμενης αξίας, όπως είναι ο τουρισμός, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και οι υποδομές μεταφορών.

Σε δήλωσή του μετά τη συνάντησή του με τον κ. Σολτς, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «συζητήσαμε για το μέλλον».

«Για το πως η Ελλάδα μπορεί να κάνει ένα μεγάλο αναπτυξιακό άλμα. Για το πως μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις. Για το πως μπορεί να δημιουργήσει πολλές καλοπληρωμένες θέσεις απασχόλησης. Για το πως τα νέα παιδιά, τα οποία έφυγαν κατά εκατοντάδες χιλιάδες στα χρόνια της κρίσης, θα επιστρέψουν πίσω. Πως μια διαφορετική φορολογική πολιτική, με μειωμένους φόρους και μειωμένες εισφορές, θα βελτιώσει το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων. Για το πως η χώρα θα γίνει -επιτέλους- ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός και θα αξιοποιήσει τα μεγάλα της συγκριτικά πλεονεκτήματα» επεσήμανε.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε πως η Ελλάδα πρέπει να είναι πρωταγωνιστής των ευρωπαϊκών εξελίξεων «και αυτήν την προοπτική, αυτήν την ελπίδα, την διασφαλίζει σήμερα μόνο η Νέα Δημοκρατία».

Γράψτε το σχόλιο σας