Κρέμα με βερίκοκα
Για ακόμη λιγότερες θερμίδες, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γιαούρτι με 2% ή με 0% λιπαρά
Υλικά
1 κιλό ώριμα βερίκοκα
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
5 κ.σ. ζάχαρη
6 κ.σ. ζάχαρη μαύρη
3/4 φλιτζανιού αμύγδαλα ή φιστίκια
Εκτέλεση
Πλύνετε τα βερίκοκα, αφαιρέστε τα κουκούτσια και κόψτε τα σε μικρά κομματάκια. Βάλτε τα στην κατσαρόλα με τη ζάχαρη και αφήστε τα για μερικά λεπτά σε μέτρια-δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά.
Όταν τα βερίκοκα γίνουν μαλακά, χωρίς να λιώσουν τελείως, βγάλτε τα από τη φωτιά και αφήστε τα να κρυώσουν. Ρίξτε τους τη βανίλια και βάλτε τα στο ψυγείο. Όταν κρυώσουν, ανακατέψτε τα με τα αμύγδαλα ή τα φιστίκια, τα οποία έχετε νωρίτερα θρυμματίσει στο μπλέντερ.
Ρίξτε την κρέμα βερίκοκο σε ποτήρια ή μπολ και προσθέστε από πάνω γιαούρτι. Πασπαλίστε με τη ζάχαρη για έξτρα γεύση.
- Γάζα: Η Χαμάς πηγαίνει στο Κάιρο με «θετικό πνεύμα» για την επίτευξη συμφωνίας
- Σουδάν: Η Γαλλία καταδικάζει με τον πλέον σθεναρό τρόπο τη φονική επίθεση εναντίον ομάδας του Ερυθρού Σταυρού
- Ισραήλ: Εντοπίστηκε το πτώμα Ισραηλινού που θεωρείτο πως ήταν όμηρος στη Λωρίδα της Γάζας
- Ιταλία: Απαγορεύτηκε η «γιόγκα με κουτάβια», γιατί νοίκιαζαν κουτάβια μόνο για τα μαθήματα
- Γερμανία: Στόχος Ρώσων χάκερς το κόμμα του Όλαφ Σολτς
- Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο: Προειδοποιεί για τυχόν απειλές αντιποίνων ή εκφοβισμού εναντίον του