Μπακαλιάρος μπριάμ
Ξαλμυρίστε τον μπακαλιάρο για δύο 24ωρα, αλλάζοντας νερό κάθε 6-8 ώρες
Υλικά (για 6 άτομα)
200 γρ. κολοκυθάκια, σε ροδέλες
200 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
200 γρ. μελιτζάνες φλάσκες, σε ροδέλες
300 γρ. πατάτες, σε ροδέλες
150 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και λίγο ακόμη, για το σερβίρισμα
30 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
300 γρ. ντομάτα, ψιλοκομμένη
30 γρ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
από 1 κ.γ. αλάτι και πιπέρι
20 γρ. πελτέ ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
300 ml ζωμό λαχανικών, σπιτικό ή από βιολογικό κύβο
1,5 κιλό μπακαλιάρο παστό, ξαλμυρισμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα ταψί βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από τον μπακαλιάρο, και ανακατεύουμε. Ψήνουμε για 30 λεπτά.
Βγάζουμε το ταψί, ανακατεύουμε τα λαχανικά εκ νέου και προσθέτουμε τον μπακαλιάρο. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά.
Σερβίρουμε σε πιάτο και περιχύνουμε με ωμό ελαιόλαδο.
ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης
- Ντόρτμουντ – Παρί Σεν Ζερμέν (1-0) – Το post game του μεγάλου ημιτελικού
- Βγήκαν τα… χριστιανόμετρα πριν την κορύφωση του Θείου Δράματος
- Προϋπολογισμός: Το καθολικό Πάσχα ή η ακρίβεια έριξαν τα φορολογικά έσοδα;
- «Έθισαν τον 13χρονο και τον έκαναν διακινητή»
- «The Asunta Case»: Η αληθινή ιστορία της 12χρονης που δολοφονήθηκε από τους θετούς γονείς της
- Η Οικονομική Υστέρηση της Ελλάδας και η Ευρωζώνη