Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σταθερές οι ευρωπαϊκές πωλήσεις αυτοκινήτων τον Μάιο

Σταθερές οι ευρωπαϊκές πωλήσεις αυτοκινήτων τον Μάιο

Αύξηση 0,8% καταγράφει ο πέμπτος μήνας του χρόνου σε ό,τι αφορά τις ευρωπαϊκές πωλήσεις αυτοκινήτου, ενώ συνεπικουρούμενων των αγορών αυτοκινήτου των νέων κρατών-μελών της ΕΕ το πεντάμηνο εμφανίζει θετικό πρόσημο σε σχέση με πέρυσι.

Με οριακή αύξηση κατά 0,8% «έκλεισε» o Mάιος για την ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2017, με το συνολικό άθροισμα πωλήσεων καινούριων αυτοκινήτων για το συγκεκριμένο μήνα να διαμορφώνεται σε 1.398.913 μονάδες.

Μεικτά ήταν τα αποτελέσματα των παραδοσιακά μεγαλύτερων αγορών αυτοκινήτου, καθώς η γερμανική αγορά υποχώρησε τον Μάιο κατά 5,8% και η ιταλική κατά 2,8% ενώ θετικά ήταν τα πρόσημα για τις αγορές αυτοκινήτου της Ισπανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου όπου οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων ενισχύθηκαν κατά 7,2% και 3,4% αντίστοιχα.

Παρ΄ όλα αυτά, η συνολική εικόνα της ευρωπαϊκής αγοράς αυτοκινήτου από τον Ιανουάριο έως και τον Μάιο, εξακολουθεί να εμφανίζει μια σταθερή αυξητική τάση σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017, η οποία διαμορφώνεται σε 2,4% με τη σημαντική συμβολή των νέων κρατών-μελών της ΕΕ όπως σημειώνει η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτου (ACEA), όπου οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 11,6% το πρώτο πεντάμηνο.

Συνολικά για το συγκεκριμένο διάστημα έχουν ταξινομηθεί στην ευρωπαϊκή αγορά 6.879.855 εκατομμύρια ενώ σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις του “club” των ισχυρών, οι ταξινομήσεις στην ισπανική αγορά αυτοκινήτου αυξήθηκαν κατά 10,6%, στη γαλλική κατά 3,5%, στη Γερμανική κατά 2,6% ενώ η βρετανική παρουσιάζει συρρίκνωση 6,8% βιώνοντας τους κραδασμούς του Brexit.

Sports in

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ολυμπιακός μπορούσε, ο διαιτητής δεν ήθελε

«Χειρουργείο» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον διαιτητή να σταματάει με το έτσι θέλω τους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024