Πατατοκροκέτες με παντζάρι και χρένο
Μαγειρεύονται πανεύκολα, μόλις σε 25'.
Spotlight
-
16χρονος κατάπιε παραφλού - Η γέφυρα ζωής για να σωθεί και το συγκλονιστικό μήνυμα των γονιών του
-
Κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης ο Ηλίας Κασιδιάρης
-
Η πρώτη γυναίκα στην Ορθόδοξη Εκκλησία που θα έχει λειτουργικές και ποιμαντικές αρμοδιότητες
-
Λίντα Εβαντζελίστα - Εμφανίστηκε ξανά στο Met Gala οκτώ χρόνια μετά την αποτυχημένη πλαστική
Υλικά (για 4 κροκέτες)
-2 μεγάλες πατάτες
-½ κόκκινο κρεμμύδι
-1 σκελίδα σκόρδο
-1½ κουταλάκια του γλυκού κύμινο
-3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
-2 μεσαία παντζάρια
-2 κουταλιές της σούπας κρέμα χρένου
Εκτέλεση
Καθαρίστε σχολαστικά τις πατάτες και στη συνέχεια σκουπίστε τις πιέζοντας για να φύγει το επιπλέον υγρό τους.
Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, αποφλοιώστε και συνθλίψτε το σκόρδο, στη συνέχεια καψαλίστε ελαφριά το κύμινο σε ξηρό ταψί. Ξεφλουδίστε και ξύστε σχολαστικά τις ρίζες από το παντζάρι.
Συνδυάστε τις πατάτες, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε το κύμινο και ψήστε τα. Έπειτα, λιώστε τις πατάτες και χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να διαμορφώσετε σε 4 μερίδες.
Ζεστάνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τηγανίστε τις κροκέτες σε μια μέση-χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά σε κάθε πλευρά, γυρίζοντας προσεκτικά και προσθέτοντας περισσότερο λάδι, αν χρειαστεί.
Συνδυάστε τις τριμμένες ρίζες από το παντζάρι και το χρένο σε ένα μπολ και σερβίρετέ τα στην κορυφή των κροκετών.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις