Όταν η ζέστη είναι ανυπόφορη το σίγουρο είναι ότι θέλεις κάτι δροσιστικό.  Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα άφθονα λεμόνια της εποχής για μια σπιτική λεμονάδα.

Υλικά

500γρ. ζάχαρη

250γρ. νερό

700γρ. καθαρό χυμό λεμόνι

κλαδάκια δυόσμο

Εκτέλεση 

Μέσα σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη το ξύσμα και τον δυόσμο για να βράσουν.

Μόλις λιώσει η ζάχαρη και πάρουν μια βράση προσθέτουμε το χυμό λεμονιού

Μόλις πάρει βράση σβήνουμε το μάτι και το αφήνουμε μέχρι να κρυώσει

Όταν κρυωσει το σουρώνουμε και το βάζουμε σε μπουκάλια και το κρατάμε στο ψυγείο.

Το σερβίρουμε στο ποτήρι μας και το αραιώνουμε με νερό