Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο οίκος Loewe δημιουργεί μια σειρά t-shirts με έμπνευση τον David Wojnarowicz για καλό σκοπό

Ο οίκος Loewe δημιουργεί μια σειρά t-shirts με έμπνευση τον David Wojnarowicz για καλό σκοπό

Τα έσοδα θα καλύψουν τον οργανισμό Visual AIDS

Ο Αμερικανός ζωγράφος, φωτογράφος, συγγραφέας, κινηματογραφιστής, καλλιτέχνης, τραγουδοποιός και ακτιβιστής David Wojnarowicz αποτέλεσε καλλιτεχνική έμπνευση και για τον καλλιτεχνικό διευθυντή Jonathan Anderson, του ισπανικού οίκου Loewe με αποτέλεσμα την δημιουργία μιας μπουτίκ κολεξιόν από t-shirt. Το συγκεκριμένο έργο είναι ένα από τα πολλά, που έχει αναλάβει ο οίκος, πιστός σε συνεργασίες με έντονο κοινωνικό και πολιτικό μήνυμα. Αποτελώντας φόρο τιμής στον αγαπημένο του καλλιτέχνη, ο Anderson δηλώνει συγκινημένος για αυτό του το κατόρθωμα, αφού παρακολουθούσε στενά το έργο του Wojnarowicz από τα φοιτητικά του χρόνια. «Θυμάμαι να πηγαίνω στο Μόντρεαλ, να μπαίνω σε ένα βιβλιοπωλείο και να αγοράζω ένα βιβλίο του Peter Hujar, που συνέθετε το καλλιτεχνικό πορτρέτο του Wojnarowicz επειδή ήταν φίλοι» θυμάται.

Η μανία του με τον ακτιβιστή από εκείνη τη στιγμή πήρε σάρκα και οστά και αρκετά χρόνια μετά με αυτήν την κολεξιόν θέλησε να του ξεπληρώσει όσα του έμαθαν τα λόγια και οι πράξεις του. Με αυτήν την αφορμή, τα έσοδα από την πώληση των t-shirts θα πάνε υπέρ του ιδρύματος Visual AIDS, ενός οργανισμού που συμπαραστέκεται σε θετικούς σε HIV καλλιτέχνες. Για 75 λίρες, το καθένα από τα τρία μπλουζάκια μπορεί κανείς να τα προμηθευτεί ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα του Loewe.

«Βρίσκομαι στο σταυροδρόμι να χτίσω αντί για έναν ακριβό οίκο ρούχων, έναν πολιτιστικό οίκο. Οι πολιτιστικοί οίκοι έχουν ευθύνη , αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να είναι βαρετοί». Με τέτοιες πρωτοβουλίες είναι πιο εύκολο να ταυτιστούμε, παρά να βαρεθούμε, οπότε μάλλον συμφωνούμε. Ωραία κίνηση!

Sports in

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Μάχη» τίτλου στο Ρέντη

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού θα υποδεχθεί το Σάββατο (27/4, 19:30) την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού στον 5ο τελικό της Α1, που θα κρίνει τον φετινό τίτλο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024