Νόστιμο σκορδόψωμο με γραβιέρα Κρήτης
Το τέλειο σνακ
Υλικά
150 γρ. γραβιέρα Κρήτης
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 μπαγκέτα (λευκή ή μαύρη)
1/3 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 μεγάλη ή 2 μικρές σκελίδες σκόρδο λιωμένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Κόβετε την μπαγκέτα στη μέση και ύστερα σε λοξές φέτες, χωρίς να φτάσετε όμως μέχρι κάτω .
Ανακατεύετε σε ένα μπολ το λιωμένο σκόρδο με το βούτυρο, λίγο αλατοπίπερο και ρίγανη έως ότου γίνουν ομοιογενές μείγμα, και με ένα μαχαίρι αλείφετε το ψωμί στα σημεία που το κόψατε.
Πασπαλίζετε με τριμμένη γραβιέρα όλα τα ανοίγματα και τα κλείνετε να κολλήσουν. Τυλίγετε τα 2 κομμάτια μπαγκέτας σε 2 κομμάτια αλουμινόχαρτο και τα ψήνετε για 15-20 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
Σερβίρετε το σκορδόψωμο ζεστό.
- Αϊτή: Ο στρατός των ΗΠΑ προετοιμάζει το πεδίο για την ανάπτυξη διεθνούς δύναμης ασφαλείας
- Ουκρανία: Ανοικτός στην αποστολή συστήματος Patriot, δηλώνει ο πρόεδρος της Ρουμανίας
- Γάζας: Η κατάληψη του περάσματος της Ράφα θέτει σε κίνδυνο την ανθρωπιστική βοήθεια
- ΗΠΑ: Ολοκληρώνουν την κατασκευή προβλήτας στη Γάζα, καθώς το Ισραήλ κατέχει το πέρασμα της Ράφα
- Γάζα: Ο διευθυντής της CIA επέστρεψε στο Κάιρο για τις συνομιλίες με στόχο την εκεχειρία
- Κένυα: Κατέρρευσε πενταώροφο κτίριο – Αγνοούνται γυναίκα και τρία παιδιά