Ν.Δένδιας: Το τέταρτο μνημόνιο είναι ήδη εδώ
«Το 4ο Μνημόνιο δεν έρχεται απλώς, είναι ήδη… εδώ!», τονίζει ο Νίκος Δένδιας, προσθέτοντας ότι «παρά την ατέρμονη κυβερνητική παραμυθία η οικονομία της καθημερινότητας στενάζει, όπως στενάζουν και οι φορολογούμενοι υπό το βάρος των παράλογων επιβαρύνσεων»
«Το 4ο Μνημόνιο δεν έρχεται απλώς, είναι ήδη… εδώ!», τονίζει ο Νίκος Δένδιας, προσθέτοντας ότι «παρά την ατέρμονη κυβερνητική παραμυθία η οικονομία της καθημερινότητας στενάζει, όπως στενάζουν και οι φορολογούμενοι υπό το βάρος των παράλογων επιβαρύνσεων»
Σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής της ΝΔ, Ν.Δένδιας, αναφέρει ότι η κυβέρνηση μιλά για «υποτιθέμενη» «καθαρή έξοδο», και εκφράζει την ελπίδα «η κυβέρνηση να έχει επεξεργαστεί εναλλακτικά σενάρια για την περίπτωση τυχόν επιδείνωσης των συνθηκών στην αγορά ομολόγων, λόγω της πολιτικής αστάθειας στην Ιταλία και την Ισπανία».
Στο ερώτημα πώς μπορεί να είναι βέβαια η ΝΔ ότι θα πείσει τους δανειστές για αλλαγές, δεδομένου του «πλαισίου τόσο σκληρών δεσμεύσεων για τη χώρα», ο κ. Δένδιας αναφέρει ότι «πέραν της σαφώς μεγαλύτερης αξιοπιστίας που διαθέτουμε σε σύγκριση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, η δική μας πρόταση αποσκοπεί στην αύξηση τελικά της είσπραξης δημοσίων εσόδων μέσω της σταδιακής μείωσης των φορολογικών συντελεστών, την προσέλκυση επενδύσεων και την αύξηση της «πίτας» του ΑΕΠ».
Ως προς τις μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να προωθήσει η ΝΔ επικεντρώνει, μεταξύ άλλων, στην «αλλαγή του τρόπου λειτουργία του Δημοσίου», διευκρινίζοντας ότι «δεν μιλάμε φυσικά για απολύσεις, αλλά για ένα νέο μοντέλο που θα στηρίζει την προσπάθεια της χώρας για οριστική έξοδο από την κρίση, με υπαλλήλους που δεν θα φοβούνται την αξιολόγηση και τη διαρκή επιμόρφωση, αλλά θα την επιζητούν».
Τονίζει ότι «ο κύριος στόχος της Νέας Δημοκρατίας οφείλει να είναι η αυτοδυναμία, που θα της επιτρέψει να μην καταστεί όμηρος των σχέσεων μεταξύ των κομμάτων που απαρτίζουν μία κυβέρνηση συνεργασίας», κάτι που «όμως δεν αποκλείει τη συνεργασία με όσες πολιτικές δυνάμεις μπορούν να στηρίξουν μια ευρύτερη μεταρρυθμιστική προσπάθεια».
Ερωτηθείς αν, δεδομένης της στάσης των ΑΝ.ΕΛΛ., θεωρεί πιθανό να υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις εάν υπάρξει συμφωνία στο ονοματολογικό, ο βουλευτής της ΝΔ σχολιάζει ότι «έχουμε ακούσει πλέον τόσες πολλές φορές ότι οι ΑΝ.ΕΛΛ. θα προκαλέσουν πτώση της κυβέρνησης, που η εικασία αυτή έχει μετατραπεί στο πιο σύντομο ανέκδοτο».
- Νέος Κόσμος: Συνελήφθη 49χρονος DJ για κατοχή και διακίνηση πλήθους διαφορετικών μορφών ναρκωτικών
- Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση επιχειρεί μέσω διώξεων να αντιμετωπίσει τον ξεσηκωμό των αγροτών – Θα της γυρίσει μπούμερανγκ
- Παπασταύρου: Εκδήλωση ενδιαφέροντος από τις ΗΠΑ, για χρηματοδότηση ενεργειακών υποδομών της Ελλάδος
- Super League: Οι διαιτητές της 14ης αγωνιστικής
- Ο ξεχασμένος Ιρλανδός: Ο Μικ Μίνι έθαψε τον εαυτό του ζωντανό για 61 ημέρες αναζητώντας φήμη και χρήμα
- Πόσες ώρες ύπνου χρειαζόμαστε πραγματικά – Αρκούν 8 ώρες;
