Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Εύα Κοτανίδη «εξομολογείται» λίγο πριν ανέβει στην ταράτσα του Gazarte

Η Εύα Κοτανίδη «εξομολογείται» λίγο πριν ανέβει στην ταράτσα του Gazarte

Η Εύα και τα μήλα της θα βρεθούν την Κυριακή 3 Ιουνίου στην ταράτσα του Gazarte για ένα επετειακό live με αφορμή τα δέκα χρόνια της μπάντας

H Εύα Κοτανίδη εδώ και πολλά χρόνια «ζει» ανάμεσα στο θέατρο και την μουσική. Πολύ πριν γίνει της «μόδας» να τραγουδάνε οι ηθοποιοί και να παίζουν στο θέατρο οι τραγουδιστές εκείνη μοιράστηκε την αγάπη της για την μουσική με το κοινό της. Η Εύα και τα μήλα της θα βρεθούν την Κυριακή 3 Ιουνίου στην ταράτσα του Gazarte για ένα επετειακό live με αφορμή τα δέκα χρόνια της μπάντας.

Τραγούδια από διάφορες γωνιές του πλανήτη σε ένα κεφάτο πρόγραμμα, όπως ακριβώς είναι και το soundtrack της ζωής της. Λίγο πριν ξεκινήσει αυτό το ιδιαίτερο πάρτι μας εκμηστητεύτηκε τι ρόλο παίζει ο έρωτας στη ζωή της, πως προέκυψε η διασκευή του τραγουδιού «Habanera» από την όπερα Carmen του Bizet αλλά και τι θα περιλαμβάνει ο δίσκος Theatrale που ετοιμάζει.

Τι θα περιλαμβάνει ο δίσκος Theatrale;

Θα περιλαμβάνει τραγούδια ελληνικά και γαλλικά, σε pop-jazz ύφος αλλά και με μια πινελιά ηλεκτρονικού στοιχείου. Είναι όλα τους εμποτισμένα με λίγη θεατρικότητα, γι΄ αυτό και τα διάλεξα άλλωστε.

Πως προέκυψε το τραγούδι Habanera;

Από μια ερωτική απογοήτευση, πως αλλιώς; Χαχαχα. Σκεφτόμουν ένα βράδυ που μου έλλειπε κάποιος ότι δε μπορείς ποτέ να προβλέψεις τι θα γίνει σ’ ένα ερωτικό παιχνίδι και άπαξ και ερωτευτείς ο έρωτας μπορεί εύκολα να σε κάνει ότι θέλει. Πάντα λέμε ότι το θέλουμε αυτό αλλά… όταν συμβαίνει πως το διαχειρίζεσαι; Έτσι μου ήρθαν στο μυαλό οι στίχοι από τη Habanera. Και μετά σκέφτηκα ότι είναι πάντα επίκαιρο κι ότι θα ήταν μια ωραία ιδέα να διασκευαστεί σε μια σύγχρονη και όχι κλασσική εκδοχή.

https://www.youtube.com/watch?v=-ZHv7V99_D8&feature=share

Ποια είναι η σχέση σου με την όπερα;

Ακούω όπερα από μικρή λόγω του γάλλου παππού μου και την αγαπώ πολύ. Είναι όπως και το μιούζικαλ ο συνδυασμός θεάτρου και τραγουδιού, από τις υψηλότερες μορφές τέχνης κατά τη γνώμη μου

Ο έρωτας τι ρόλο παίζει στη ζωή σου;

Έλα ντε! Χαχαχαχα. Παίζει κυρίαρχο ρόλο όταν τον αφήνω να… μπει. Όμως δεν ερωτεύομαι πια με την ίδια ευκολία, την ίδια αθωότητα… Δεν ξέρω αν μου λείπει ο εφηβικός τρόπος να ερωτεύομαι ή αν απολαμβάνω περισσότερο την ωριμότητα με την οποία ερωτεύομαι σήμερα. Σίγουρα τους ξεχωρίζω όμως αυτούς τους έρωτες όσο και τους θέλω να έρχονται. Κι ας μη μπορώ πάντα να τους διαχειριστώ.

Καριέρα ή προσωπική ευτυχία;

Και τα δύο καθιστούν μια ισορροπημένη ζωή. Ανάλογα πάντα με το τι επιθυμεί ο καθένας. Δε θα ήθελα να τοποθετηθώ υπέρ του ενός ή του άλλου, είναι και τα δυο εξίσου σημαντικά

Γαλλική ή ελληνική μουσική;

Ένα κράμα από όλες -σχεδόν- τις μουσικές του κόσμου είναι το soundtrack της ζωής μου.

Ηθοποιός που τραγουδάει ή τραγουδίστρια που παίζει;

Ηθοποιός που τραγουδάει! Πάντα.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σου;

Μια θεατρική παράσταση, αρκετά πικάντικη θα έλεγα θεματολογικά, να ηχογραφηθούν τα υπόλοιπα τραγούδια του δίσκου (πολλή δουλειά!) και αρκετά live.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024