Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Bugatti Chiron σε 3.599 κομμάτια

Η Bugatti Chiron σε 3.599 κομμάτια

H Lego αποκάλυψε τη δική της υπό συναρμολόγηση εκδοχή του γαλλικού supercar, ως μέρος της πολύπλοκης σειράς Technic.

Οι πιθανότητες να αποκτήσει ένας «κοινός θνητός» μια Bugatti Chiron είναι με στατιστική βεβαιότητα ελάχιστες. Παρ’ όλα αυτά, εκείνοι που αρέσκονται στο σπορ της συναρμολόγησης Lego θα έχουν την ευκαιρία, έστω και υπό κλίμακα, να αποκτήσουν ένα προϊόν το οποίο έχει την αύρα και έχει εξελιχθεί με την συνδρομή της αλσατικής φίρμας.

O λόγος για τo kit της Bugatti Chiron το οποίο ανήκει στην πολυπλοκότερη σειρά της Lego, Technic, και αποτελείται από τον διόλου ευκαταφρόνητο αριθμό των 3.599 κομματιών.

Το αποτέλεσμα της ομολογουμένως πολύωρης διαδικασία συναρμολόγησης του kit, είναι μια Bugatti Chiron σε κλίμακα 1:8 κάτι που σε απόλυτα μεγέθη συνεπάγεται μήκος 56 εκατοστά, πλάτος 25 εκατοστά και 14 εκατοστά ύψος.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι αφενός η συναρμολόγηση ακολουθεί τις ίδιες βασικές αρχές της παραγωγής αυτοκινήτων όπως το «πάντρεμα» και αφετέρου ότι η μοντελιστική προσέγγιση της κατασκευής, δεν κατατάσσει την Chiron σε ένα στατικό μοντέλο καθώς διατηρεί κάτι από την… κινητικότητα των μηχανικών μερών του πραγματικού μοντέλου.

Σε αυτή τη λογική εντάσσεται ο κινητήρας, το κιβώτιο, η ανάρτηση και το σύστημα διεύθυνσης ενώ ο… συναρμολογητής της έχει στη διάθεση του το Top Speed Mode προκειμένου να προσομοιώσει την κίνηση της ενεργής αεροδυναμικής πτέρυγας στο πίσω τμήμα.

Παράλληλα, μπορεί να κινήσει το τιμόνι, να αλλάξει ταχύτητα μέσω paddles ενώ ανάλογη κινητικότητα έχει ο κινητήρας ο οποίος προσομοιώνει την κίνηση των πιστονιών του W16 της Bugatti. Την εικόνα ακριβείας συμπληρώνουν το πίσω υποπλαίσιο τα ελατήρια της ανάρτησης και η παρουσία δισκόφρενων ενώ δεν λείπουν τα αυτοκόλλητα και οι λεπτομέρειες που διανθίζουν το αποτέλεσμα.

Φυσικά το kit συνοδεύεται από ένα ογκώδες εγχειρίδιο οδηγιών σε μέγεθος coffee table book ενώ η Lego έχει φροντίσει να δώσει στη δημοσιότητα αρκετά podcasts που θα διαφωτίσουν τους ενδιαφερόμενους για τη συναρμολόγηση αλλά και τη σύλληψη και τον σχεδιασμό του kit από τους δημιουργούς της εταιρείας.

Το kit το οποίο είναι διαθέσιμο από 1ης Ιουνίου κοστίζει 349,99 δολάρια και παρά το γεγονός ότι η τιμή είναι μάλλον τσουχτερή για παιχνίδι, είναι μάλλον ό,τι πιο προσιτό υπάρχει σε αυθεντική Bugatti.

Για την ιστορία αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρόσφατο παρελθόν η σειρά Lego Technic έχει συμπεριλάβει στις τάξεις και μια αντίστοιχης πιστότητας και πολυυπλοκότητας στη συναρμολόγηση Porsche 911 GT3 RS.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024