Το Mercedes-AMG Project One παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 στην έκθεση της Φρανκφούρτης και χάρη στο μείγμα εκρηκτικών επιδόσεων και εκκεντρικού σχεδιασμού αποτελεί αναμφισβήτητα ένα από τα πλέον αναμενόμενα supercar των τελευταίων ετών.

Επί του παρόντος ωστόσο η Mercedes-Benz δεν έχει αποκαλύψει την τελική έκδοση παραγωγής καθώς το Mercedes-AMG Project One εξακολουθεί να βρίσκεται υπό εξέλιξη. Αυτό ωστόσο δεν εμποδίζει τη γερμανική φίρμα να μεταφέρει το νέο της «υπερόπλο» σε ανά τον κόσμο εκδηλώσεις και τόπους που ταιριάζουν στο εκκεντρικό προφίλ του supercar.

Κάπως έτσι, το Mercedes-AMG Project One έκανε την εμφάνισή του στο Μονακό, διαθέτοντας μάλιστα ορισμένες διαφοροποιήσεις σε σχέση με την μέχρι τώρα γνωστή εικόνα του οι οποίες αφορούν την ανάρτηση που δείχνει να προσαρμόστηκε στις ανάγκες κίνησης σε δημόσιο οδικό δίκτυο.

Αν και οι λόγοι που μεταφέρθηκε στο Μονακό παραμένουν άγνωστοι, δεν αποκλείεται η εμφάνισή του στο Πριγκιπάτο να εντάσσεται στο πλαίσιο εκδηλώσεων του GP που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ανεξαρτήτως της τελευταίας του εμφάνισης, όπως είναι γνωστό το γερμανικό supercar εφοδιάζεται με ένα υβριδικό σύνολο επιρροών F1 το οποίο συνδυάζει turbo κινητήρα βενζίνης 1,6 λίτρων με δύο ηλεκτρικά μοτέρ αποδίδοντας συνδυαστική ισχύ που ξεπερνά τους 1.000 ίππους. Αν και προς το παρόν η γερμανική φίρμα δεν έχει ανακοινώσει τις υπόλοιπες τεχνικές προδιαγραφές του, με δεδομένο ότι το βάρος του δεν αναμένεται να ξεπερνά τα 1.400 κιλά, οι επιδόσεις του προδιαγράφονται καταιγιστικές.

Άλλωστε, όπως μαρτυρούν οι 1.100 παραγγελίες τις οποίες έχει δεχτεί η γερμανική φίρμα, οι ακριβείς προδιαγραφές του μάλλον λίγη σημασία έχουν για τους δυνάμει ιδιοκτήτες του. Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά τουλάχιστον η γερμανική φίρμα έχει προσδιορίσει τον αριθμό παραγωγής της σε 275 μονάδες.