Ηταν το στιγμιότυπο που όλοι περίμεναν στην εκδήλωση του ΣΕΒ. Οι φωτογράφοι στήθηκαν για να μην το χάσουν, οι παρευρισκόμενοι κρατούσαν την ανάσα τους και ανέμεναν τον χαιρετισμό, οι πρωταγωνιστές, όπως μου λένε αυτόπτες μάρτυρες, ήταν μάλλον αμήχανοι.

Ο λόγος για την χειραψία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα και αμέσως μετά με τον πρώην πρωθυπουργό, Παν. Πικραμμένο. Και οι δύο τελευταίοι ήταν ανάμεσα στους 10 τους οποίους ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έστειλαν στη Βουλή ως εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο της Novartis.

Θυμόμαστε ότι δύο φορές ακούστηκαν βαριά λόγια, τόσο από τον Στουρνάρα όσο και από τον Πικραμμένο που θέλησαν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και την τιμή τους. Αλλά και ο πρωθυπουργός δεν έχει πει λίγα για τους 10 που φέρονται να είχαν εμπλοκή. Αλλωστε, το γεγονός και μόνο ότι το Μαξίμου υιοθέτησε το κατηγορητήριο ήταν από μόνο του αρκετό για να προκαλέσει την οργή των 1ο πολιτικών προσώπων.

Ο πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε να αποφύγει να τους χαιρετήσει, μιας και κάθονταν στην πρώτη σειρά. Ειδικά τον Γ. Στουρνάρα που είχε χρόνια να πάει στη συνέλευση του ΣΕΒ.

Οπως λένε οι παρευρισκόμενοι, δαγκωμένος ήταν και ο πρωθυπουργός, δαγκωμένοι και οι άλλοι, οπότε παγωμένα ήταν και τα χαμόγελα. Μάλιστα, κάποιοι από τις μπροστινές θέσεις περίμεναν και κάτι ακόμη. Τώρα που η Ευρώπη κλυδωνίζεται λόγω Ιταλίας, ανέμεναν τον κ. Τσίπρα να συζητά με τον διοικητή της ΤτΕ τους τρόπους για να προστατευτεί η ελληνική οικονομία. Προληπτική γραμμή ή κάτι άλλο; Ισως ένα ραντεβού του πρωθυπουργού με τον κ. Στουρνάρα θα έλυνε τις απορίες, μόνο που αυτό είναι πολύ δύσκολα να συμβεί έπειτα από τα γεγονότα της Novartis και τις βαριές κουβέντες που έχουν ειπωθεί.

Μπορεί, όμως, ο κίνδυνος σοβαρής ζημιάς στην οικονομία να κάνει ορισμένους να ξεχάσουν τι έλεγαν και να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα. Εκτός κι αν έχουν νέες… αυταπάτες.