Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κριστιάνο Ρονάλντο: Αθλητής και ντίβα (εντός κι εκτός γηπέδων)

Κριστιάνο Ρονάλντο: Αθλητής και ντίβα (εντός κι εκτός γηπέδων)

Ο ποδοσφαιριστής -φαινόμενο (πέρα από κάθε αμφισβήτηση) εξαργυρώνει... τον εαυτό του με όλα τα μέσα.

Οι περισσότεροι  τον γνωρίσαμε το 2004, όταν η πρώτη του εμφάνιση με τηνφανέλα της Εθνικής Πορτογαλίας, οπότε και πέτυχε το πρώτο του γκολ με αυτά τα χρώματα, έμελε να καταλήξει σε ήττα 1-2 από την Εθνική Ελλάδας. Όμως ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν ήδη φαινόμενο.

Το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ είχε δύο σημείο μηδέν για τον Πορτογάλο επιθετικό: Το απίθανο γκολ που κατάφερε κόντρα στοξ -επίσης- απίθανο Μπουφόν με ανάποδο ψαλίδι και ο Τελικός, που δεν κατάφερε να σκοράρει και που μάλιστα ο 28χρονος Μπέηλ του έκλεψε την δόξα με ένα αντίστοιχο επιπέδου γκολ. Οπότε, αμέσως μετά την λήξη του αγώνα -και την κατά σειρά τρίτη στέψη της Ρεάλ Μαδρίτης στην κορυφή της Ευρώπης- ο Κριστιάνο Ρονάλντο τράβηξε πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, δηλώνοντας πως το μέλλον του στην Ρεάλ είναι αβέβαιο. Βεντετισμοί…

Γεννήθηκε το 1985 στην Μαδέρα, σε μία πολή φτωχή οικογένεια. Ξεκίνησε να παίζει μπάλα από τα 10 του στη Νασιονάλ και στα 15 του τον παίρνει η Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Στα 18 του εντάσσεται στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και παίρνει τον αριθμό 7, αυτόν που φορούσε και ο Μπέκαμ πριν φύγει στην… Ρεάλ Μαδρίτης. Θα παραμείνει για 4 χρόνια και από το 2009 μέχρι σήμερα ανήκει στην Ρεάλ Μαδρίτης, στο Μπερναμπέου και στην λατρεία των οπαδών της.

Βάζει γκολ, κερδίζει τίτλους, σημειώνει προσωπικές επιτυχίες. Χαρακτηρίζεται ο καλύτερος ποδοσφαιριστής αυτήν την στιγμή και ίσως ο καλύτερος από καταβολής αθλήματος, την ώρα που το αντίπαλο δέος της Μπαρτσελόνα έχει να καμαρώνει τον Λάιονελ Μέσι, έναν παίκτη που βγήκε από τις Ακαδημίες της και αποτελεί φαινόμενο των γηπέδων.

Ωστόσο, το 204 ο Ρονάλντο θα σπάσει το ρεκόρ του Μέσι, αφού καταφέρνει να ξεπεράσει τα 14 γκολ σε διοργάνωση Τσάμπιονς Λιγκ και πετυχαίνει 16 τελικές.

Όμως, το ακόμα ένα πράγμα που χαρακτηρίζει τον Κριστιάνο Ρονάλντο -πλην της αγωνιστικής του πορείας- είναι ο χαρακτήρας του εντός και εκτός του γηπέδου: Συχνά δεν πρόκειται για έναν αθλητή, αλλά για μία Ντίβα.

Οι κατηγορίες, οι φιλανθρωπίες και η μπάλα

Το πρώτο σκάνδαλο εις βάρος του έρχεται το 2005, όταν κατηγορείται για βιασμό, οπότε και συλλαμβάνεται. Θα απαλλαχθεί από τις κατηγορίες και θα ξεκινήσει τις… φιλανθρωπίες. Οι δωρεές που κάνει στην γενέτειρά του Μαδέρα, αλλά και σε άλλα σημεία του πλανήτη δε μένουν ποτέ μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Μέχρι το 2014 θα είναι ο πλουσιότερος ποδοσφαιριστής του κόσμου, περιουσία που δεν πέτυχε μόνο από τον επαγγελματικό αθλητισμό. Από το 2006 έχει την δική του σειρά ρούχων, ενώ έχει συνεργαστεί με εταιρείες αναψυκτικών, αθλητικών, αυτοκινήτων.

Ο Ρονάλντο είναι brand με δική του υπογραφή. Όπως και στο γήπεδο, πρόκειται για έναν παίκτη που ξεσήκωνε το πλήθος με ατομικές ενέργειες, χωρίς να λειτουργεί ομαδικά. Το 2013  είχε παρουσιαστεί τη δικιά του σελίδα κοινωνικής δικτύωσης και τη δικιά του εφαρμογή που ονομάζεται «Viva Ρονάλντο», η οποία επιτρέπει στους οπαδούς του από όλο τον κόσμο να επικοινωνούν μεταξύ τους και να συζητούν τις τελευταίες ειδήσεις σχετικά με τον Ρονάλντο.

Και όλα αυτά πετυχαίνουν. Το προφίλ του -του αθλητή, του ποπ σταρ- δεν θα μπορούσε παρά να πλαισιώνεται από ονόματα γυναικών που πέρασαν από την ζωή του. Βγαίνει με την Ιρίνα Σάικ, ,μία από τις ομορφότερες γυναίκες του πλανήτη, χωρίζει κατηγορούμενος για συνεχείς απιστίες, κάνει δίδυμα με παρένθετη μητέρα, κάνει ένα ακόμη παιδί με την τωρινή σύντροφό του-τέσσερα συνολικά, αφού είχε και ένα ακόμα, τον Kριστιάνο Ρονάλντο Τζούνιορ.

Κάθε γκολ το πανηγυρίζει βγάζοντας την φανέλα του, γιατί αρέσει στις γυναίκες και θέλει μόλις κρεμάσει τα παπούτσια του να γίνει ηθοποιός. Πιθανότατα, ο ποδοσφαιριστής -φαινόμενο (πέρα από κάθε αμφισβήτηση) εξαργυρώνει τον εαυτό του με όλα τα μέσα. Κυρίως στρέφοντας πάνω του τα φώτα με κάθε τρόπο.

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024