ΣΥΡΙΖΑ: Η ιστορία δεν ξεκινά από τη γέννηση του Κυρ.Μητσοτάκη
«Ανόητη και αστεία» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τη δήλωση της Μαρίας Σπυράκη πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν αγέννητος το 1963, με την οποία προσπάθησε να δικαιολογήσει την τοποθέτηση του προέδρου της ΝΔ για τη δολοφονία Λαμπράκη και «τί απασχολούν όλα αυτά τον σημερινό 17χρονο;»
«Ανόητη και αστεία» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τη δήλωση της εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρίας Σπυράκη, μέσω της οποίας προσπάθησε να δικαιολογήσει την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ για τη δολοφονία Λαμπράκη και «τί απασχολούν όλα αυτά τον σημερινό 17χρονο», που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την κυβέρνηση και όχι μόνο.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε η Μ.Σπυράκη μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ήταν αγέννητος το 1963, γεννήθηκε το 1968.
Η δήλωση της Μ.Σπυράκη σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ «εκφράζει αυθεντικά αυτό που αντιπροσωπεύει η σημερινή ηγεσία της ΝΔ […] μια συνειδητή προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να διαγράψει την ιστορία και όσα αυτή μπορεί να διδάξει στις επόμενες γενιές και, βέβαια, και στην παράταξή του».
Η δήλωση Σπυράκη
Ειδικότερα, η κυρία Σπυράκη αναφερόμενη στο σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ που κατηγόρησε για «ανατριχιαστική άγνοια» τον Κυρ.Μητσοτάκη μετά τη συνέντευξη που έδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ στον ΣΚΑΙ, εξέφρασε τη λύπη της, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση.
«Είδα τη χθεσινή ανακοίνωση και πραγματικά λυπήθηκα, γιατί η κυβέρνηση προσπαθεί να επαναφέρει διαχωριστικές γραμμές πού ήδη η κοινωνία έχει ξεπεράσει το 1963. Ξέρετε ο κ. Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968. Είναι ενδιαφέρον να μιλάμε με βάση τα ιστορικά γεγονότα τα οποία έχουν αποτιμηθεί και έχουν αποδοθεί οι ευθύνες, αλλά έχει μεγαλύτερη σημασία να δούμε ποια είναι η νέα πορεία της πατρίδας το 2020.»
ΣΥΡΙΖΑ: Προσπαθούν να διαγράψουν την ιστορία
Αναλυτικά το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις σημερινές δηλώσεις της κυρίας Σπυράκη:
«Η σημερινή δήλωση της κ. Σπυράκη ότι ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν αγέννητος το 1963, άρα δεν μπορεί να γνωρίζει για τη δολοφονία Λαμπράκη, δεν είναι απλώς ανόητη και αστεία, αλλά εκφράζει αυθεντικά αυτό που αντιπροσωπεύει η σημερινή ηγεσία της ΝΔ.»
» Δεν πρόκειται για άγνοια της ιστορίας αδικαιολόγητη για κάποιον που διεκδικεί την πρωθυπουργία της χώρας, ούτε για μια ακόμα γκάφα από αυτές που μας έχει συνηθίσει ο πρόεδρος της ΝΔ. Πρόκειται για κάτι πολύ χειρότερο, για μια συνειδητή προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να διαγράψει την ιστορία και όσα αυτή μπορεί να διδάξει στις επόμενες γενιές και, βέβαια, και στην παράταξή του.»
» Η ιστορία βέβαια ούτε διαγράφεται, ούτε ξαναγράφεται, ούτε ξεκινά από τη γέννηση του Κυριάκου Μητσοτάκη».
- Ο Ολυμπιακός στο… Αργεντινή – Αγγλία: Το δωμάτιο – εξέδρα, ο Ναπολιτάνος Μαφέο και το «ποτέ» του Μεντιλίμπαρ
- Κικίλιας για Ραφήνα: Πάνω απ’ όλα η ασφάλεια – Μετά το καλοκαίρι διαβούλευση για το μέλλον του λιμανιού
- ΣΥΡΙΖΑ: Μαζικές παραιτήσεις από την Κεντρική Επιτροπή – Εικόνα διάλυσης στην Κουμουνδούρου
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Τσιάρας και Μηταράκης πανηγυρίζουν, ο Μπουκώρος δηλώνει αθώος και λέει ότι εκείνος αποκάλυψε το σκάνδαλο
- Οι τρίδυμες αδελφές Αλεξανδρή θα αγωνίζονται πλέον στην καλλιτεχνική κολύμβηση με το ελληνικό εθνόσημο
- Σοκ στον Παναθηναϊκό: Ρήξη χιαστού ο Ίνγκασον – Εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα ο Καλάμπρια
- Έγινε γνωστή η αιτία θανάτου του Σαμ Νιλ
- Silicon Valley: Ο «χρυσός κανόνας» του Τζεφ Μπέζος υπό αμφισβήτηση – «Οι δύο πίτσες είναι πλέον πολλές»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/manouchehr-hejazi-QeoXkIesiCo-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442