Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαξίμου: Ανατριχιαστική η άγνοια Μητσοτάκη

Μαξίμου: Ανατριχιαστική η άγνοια Μητσοτάκη

«Το αντικοινωνικό μένος του κου Μητσοτάκη, που απαιτεί νέο μνημόνιο για να ξεδιπλωθεί το ξέραμε. Αυτό που δεν ξέραμε όμως είναι ότι αγνοεί ποιος δολοφόνησε τον Γ. Λαμπράκη» σχολιάζει το Μαξίμου αναφορικά με τηλεοπτική συνέντευξη του Κ.Μητσοτάκη

«Το αντικοινωνικό μένος του κ.Μητσοτάκη, που απαιτεί νέο μνημόνιο για να ξεδιπλωθεί το ξέραμε. Αυτό που δεν ξέραμε όμως είναι ότι αγνοεί ποιος δολοφόνησε τον Γ. Λαμπράκη» σχολιάζει το Μαξίμου μιλώντας για «ανατριχιαστική άγνοια» μετά τις τοποθετήσεις του Κ.Μητσοτάκη σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι δεν κατάλαβε μεμιάς και χρειάστηκε να σκεφτεί και να ανατρέξει στην ιστορική μνήμη του για το τι ήθελε να πει η ανακοίνωση (σσ του ΣΥΡΙΖΑ) και ο συγγραφέας της για τα τρίκυκλα και τους Γκοτζαμάνηδες.

«Πείτε μου τώρα» συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ «το παιδί των 17 ετών, που θα ψηφίσει για πρώτη φορά, και το ενδιαφέρει πώς θα είναι η Ελλάδα το 2030, αν τον ενδιαφέρει τι έγινε το 1963».

Δριμύ κατηγορώ και σωρεία αρνητικών σχολίων για τον Κ.Μητσοτάκη και από κυβερνητικά στελέχη, ενώ φωτιά πήρε για το θέμα και το twitter με χρήστες να μιλούν για «πλυντήριο» και «ντροπή».

Πολλοί στάθηκαν δε στην τοποθέτηση του Κυρ.Μητσοτάκη που επί της ουσίας, όπως σημειώνουν, διερωτήθηκε δημόσια ποια είναι η αξία της σύγχρονης ιστορίας της χώρας που θέλει να κυβερνήσει, κατηγορώντας τον, μεταξύ άλλων, για σκοταδισμό.

Αρκετοί δε συνδέουν τα όσα τραγικά συμβαίνουν στη χώρα και στην Ευρώπη γενικότερα, με την ενδυνάμωση φασιστικών μορφωμάτων και την είσοδό τους σε εθνικά κοινοβούλια, ακριβώς με την άγνοια των 17χρονων και το μειωμένο ενδιαφέρον τους για την ιστορία, την οποία, ως γνωστόν, αυτοί που «δεν την ξέρουν είναι καταδικασμένοι να την επαναλάβουν».

Μαξίμου: Ανατριχιαστική άγνοια

Ειδικότερα, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας το πρωί της Κυριακής, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σημειώνει:

«Το αντικοινωνικό μένος του κ. Μητσοτάκη, που απαιτεί νέο μνημόνιο για να ξεδιπλωθεί το ξέραμε.»

»Αυτό που δεν ξέραμε όμως είναι ότι αγνοεί ποιος δολοφόνησε τον Γ.Λαμπράκη.»

» Και επειδή η άγνοιά του είναι ανατριχιαστική, ας φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη του καλύτερου βιογραφικού της χώρας: Ο Γ.Λαμπράκης, βουλευτής της ΕΔΑ, δολοφονήθηκε το 1963 από το παρακράτος της δεξιάς. Δολοφόνοι του ήταν οι Εμμανουηλίδης και Γκοτζαμάνης».

Παπαδημούλης: Δεν είναι ανιστόρητος, υποκρίνεται συνειδητά

Επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπολύει για το ίδιο θέμα και ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Όπως αναφέρει στο Twitter ο Δ.Παπαδημούλης, «ο Κυρ. Μητσοτάκης παριστάνει ότι δεν θυμάται την δολοφονία Λαμπράκη και τα τρίκυκλα. Δεν είναι ανιστόρητος. Υποκρίνεται συνειδητά, όπως και όταν δήλωνε πως στην Ελλάδα, ‘η Χρυσή Αυγή είναι σαν να μην υπάρχει’.»

» Ο ΣΥΡΙΖΑ αντίθετα, είναι δύναμη δημοκρατίας και απέναντι σε κάθε μορφή βίας» καταλήγει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο θέμα αναφέρθηκε και με νεώτερο tweet o κ. Παπαδημούλης, αναφέροντας ότι η «η δήλωση του Κ.Μητσοτάκη τι τον νοιάζει τον 17χρονο αν έγινε το 1963 η δολοφονία του Λαμπράκη, είναι ύβρις κατά της Ιστορίας και της ίδιας της Δημοκρατίας. Θα τολμούσε να πει τα ίδια, κυνικά κ ανιστόρητα και για την δολοφονία Μπακογιάννη το 1989; Η ιστορία πρέπει να μας διδάσκει… ».

Στην αναφορά του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στα όσα έγιναν στη Θεσσαλονίκη το 1963 (δολοφονία Γρηγόρη Λαμπράκη) εστιάζει και ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Όπως σημειώνει στο Twitter ο υπουργός, «τι τον νοιάζει τον 17χρονο που θα ψηφίσει για πρώτη φορά σήμερα τι έγινε το 1963, αναρωτήθηκε ο Κ. Μητσοτάκης. Σωστά. Ειδικά μάλιστα όταν συγκεκριμένος 17χρονος που επιτέθηκε στον Μπουτάρη και συνελήφθη, δήλωσε απολογούμενος ότι είδε κόσμο που τον έβριζε και επιτέθηκε κι αυτός!!»

Π.Ρήγας: Καταφύγιο στη λήθη της ιστορίας προσπαθεί να βρει ο Μητσοτάκης

«Καταφύγιο στη λήθη της ιστορίας προσπαθεί να βρει ο κυνικά «άριστος» Κυριάκος Μητσοτάκης , γιατί καθοδηγείται από την ακροδεξιά συνιστώσα της Ν.Δ.» αναφέρει με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας.

«Είναι επικίνδυνα αμαθής για να θέλει να γίνει πρωθυπουργός. Είναι ύβρις για τη δημοκρατία να αντιμετωπίζει τη δολοφονία Λαμπράκη με απαξίωση.

Το ίδια θα έλεγε για τη δολοφονία Μπακογιάννη?

Η αναθεώρηση της ιστορίας, η προσπάθεια παραχάραξης ιστορικών γεγονότων, η άγνοια, η αμάθεια, η ύβρις από πολιτικό που θέλει να κυβερνήσει τη χώρα είναι επικίνδυνο για το λαό της.

Έκλεισε ο κύκλος. Είναι επικίνδυνος πολιτικά για τη κοινωνία. Είναι επικίνδυνα ιστορικά αδαής. Είναι επικίνδυνα ότι πιο αναχρονιστικό σε σκέψη ανέδειξε η δεξιά παράταξη», αναφέρει ο κ. Ρήγας.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024