Υλικά:

4 Φιλέτα σολομού

1 Μπουκέτο σπαράγγια

2 1/2 κουταλάκια ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο

1 λεμόνι σε λεπτές φέτες

Λίγο άνηθο ή ψιλοκομμένο φρέσκο ​​θυμάρι

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 400 βαθμούς. Κόβετε τέσσερα φύλλα αλουμινόχαρτο για να τοποθετήσετε το σολομό με τα σπαράγγια. Διαχωρίστε τα σπαράγγια σε 4 ίσα μέρη και στρώστε τα στο κέντρο του κάθε φύλλου. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το λάδι μαζί με το σκόρδο. Ψεκάστε 1 κουτ. σούπας λάδι πάνω από το τμήμα των σπαραγγιών και στη συνέχεια ρίξτε αλάτι και πιπέρι. Ξεπλύνετε τον σολομό και στη συνέχεια στραγγίξετε για να φύγουν τα πολλά υγρά και προσθέστε αλατοπίπερο. Απλώστε τα φιλέτα του σολομού, πάνω από τα σπαράγγια.

Τέλος γαρνίρετε το κάθε φιλέτο στην κορυφή με 2 κλαδάκια άνηθο και 2 φέτες λεμονιού.

Τυλίξτε τις πλευρές του αλουμινόχαρτου προς τα μέσα και κλείστε το.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να μαγειρευτεί σολομός, περίπου 20 – 30 λεπτά. Ξετυλίξτε και σερβίρετε ζεστό.

Ο σολομός είναι πλούσιος σε Ω3 λιπαρά, είναι μια πλούσια πηγή πρωτεΐνης, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο βλάβης της καρδιάς βοηθάει σην υγεία του εγκεφάλου

και περιέχει πολλές βιταμίνες Β!

Και τα σπαράγγια από την άλλη ενισχύουν το ανοσοποιητικό και διάφορες λειτουργίες του οργανισμού είναι γεμάτα βιταμίνες, προστατεύουν από τη γήρανση και μας προφυλάσσουν από διάφορα είδη καρκίνου.

Ένα γεύμα που θα εκτοξεύσει τις βιταμίνες και τη διάθεσή σας.. Καλή σας όρεξη!