Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Εκανε κίνηση ματ με Μπουτάρη;
Τσίπρας και Μπουτάρης το πρωί της Παρασκευής (ΠΗΓΗ: SOOC)

Εκανε κίνηση ματ με Μπουτάρη;

Η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον δήμαρχο επιβεβαίωσε το φλερτ που μπορεί να μετατραπεί σε γάμο στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές

Ο Γιάννης Μπουτάρης είναι ασφαλώς το πρόσωπο των ημερών. Ο ξυλοδαρμός του ήταν γροθιά στο στομάχι των εφησυχασμένων, όσων πίστευαν ότι δεν υπάρχει καθημερινός φασισμός ή ότι η άλλη άποψη δεν δικάζεται στα λαϊκά δικαστήρια. Κυρίως σ’ αυτά της ακροδεξιάς και των social media που βρίθουν από ψεύτικες ειδήσεις.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, 76 ετών, ακόμη δεν είχε αποφασίσει αν θα ξαναβάλει για δήμαρχος του χρόνου. Πιθανότατα να το κάνει καθώς πρόκειται για έναν ιδιαίτερα ενεργό αυτοδιοικητικό που έχει εκλεγεί δύο φορές και είχε τις πιθανότητες να εκλεγεί και τρίτη.

Μετά και από όσα συνέβησαν το Σάββατο, τις θλιβερές εικόνες του ξυλοδαρμού του και αυτά που ακολούθησαν, ακουσίως ή εκουσίως ο κ. Μπουτάρης έχει μείνει στη συνείδηση των δημοκρατικών πολιτών ως ο δήμαρχος που θέλει μια ανοικτή πόλη. Που επιθυμεί –και το έχει καταφέρει εν πολλοίς – να συμβιβάσει τη Θεσσαλονίκη με την ιστορία της, με τα καλά της και με τα κακά της.

Το άνοιγμα στην εβραϊκή κοινότητα, η ανάδειξη του σπιτιού του Κεμάλ ως τουριστική ατραξιόν για Τούρκους κι όχι μόνο, ακόμη και η «τόλμη» του να διοργανώνει gay parade σε μια πόλη που δεν ήταν συνώνυμη με την ανεκτικότητα, έγιναν στα χρόνια της δημαρχίας του.

Για ένα τμήμα του ελληνικού λαού συμβολίζει ακριβώς το όραμα μιας ανοικτής Θεσσαλονίκης που θα σβήσει τα φαντάσματα του παρελθόντος, τους Γκοτζαμάνηδες με τα τρίκυκλα, τα συλλαλητήρια της οργής, τις εθνικιστικές εξάρσεις ιεραρχών.

Κι έρχεται ο πρωθυπουργός, ο οποίος αντιλαμβάνεται το «γκελ» που κάνει ο Μπουτάρης στο χώρο της κεντροαριστεράς, να τον «αρπάξει» από άλλους διεκδικητές. Η συνάντηση των δύο ανδρών και τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον δήμαρχο επιβεβαιώνουν ένα «φλερτ» που μπορεί να καταλήξει σε γάμο στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Αραγε, η φιλελεύθερη πλευρά της Νέας Δημοκρατίας έχασε την ευκαιρία να αγκαλιάσει τον Μπουτάρη; Δεν το σκέφτηκε; ‘Η μήπως είναι μια στρατηγική που στόχο έχει να απευθυνθεί σε διαφορετικό κοινό, σ’ αυτό που δεν βλέπει με συμπάθεια τον δήμαρχο και που φανερά ή κρυφά χάρηκε με τον ξυλοδαρμό του;

Η ιστορία θα δείξει ποιος έκανε την κίνηση ματ.

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024