Με δεδομένη την κινηματογραφική ιδιότητα που απέκτησε η DB5 ως Bond car με την εμφάνισή της στο πλευρό του Sean Connery τη δεκαετία του ’60, οι μετέπειτα συνεχιστές της δημοφιλούς σειράς ταινιών αποφάσισαν για την πολλοστή κινηματογραφική επάνοδο του Βρετανού πράκτορα να καταφύγουν εκ νέου στη διαχρονική γοητεία της, χρησιμοποιώντας την και πάλι στο Golden Eye του 1995 με τον Pierce Brosnan στο ρόλο του 007.

Κάπως έτσι, οι παραγωγοί της ταινίας αναζήτησαν και εντόπισαν τρεις ιστορικές DB5 οι οποίες μετά από μια ενδελεχή διαδικασία ανακατασκευής αλλά… και προσαρμογής στο ρόλο, επανήλθαν στο κινηματογραφικό προσκήνιο, προσθέτοντας πόντους διασημότητας στην ιστορικότητά τους.

Μία από αυτές τις τρεις DB5 και για την ακρίβεια αυτή που πρωταγωνιστεί στα πρώτα καρέ της ταινίας στην εθιμοτυπική καταδίωξη η οποία πραγματοποιείται με φόντο τους λόφους γύρω από το Μονακό, αναμένεται να δημοπρατηθεί εκ νέου από τον οίκο Bonhams στο προσεχές φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood φτάνοντας σύμφωνα με τις εκτιμήσεις από 1,2 έως 1,6 εκατομμύρια στερλίνες, τιμή ρεκόρ για τα «κινηματογραφικά» ενθύμια του 007.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη DB5 έχει ξαναδημοπρατηθεί το 2001 οπότε και περιήλθε στον τωρινό της ιδιοκτήτη, Max Reid, για μόλις 157.00 στερλίνες.

Όπως όλα δείχνουν ωστόσο, στο χρηματιστήριο των δημοπρασιών που έχουν να κάνουν με τετράτροχα του 007, οι αξίες έχουν ανέβει πιο πολύ από ποτέ με τελευταίο παράδειγμα μια άλλη ακόμα πιο διάσημη DB5, η οποία χρησιμοποιήθηκε στον Χρυσοδάκτυλο από το Sean Connery και δημοπρατήθηκε προσφάτως αλλάζοντας χέρια για ένα εκατομμύριο στερλίνες.