Για τους περισσότερους έλληνες σχολιαστές του μπάσκετ ο Πάμπλο Λάσο, ο άνθρωπος που στο Βελιγράδι κέρδισε με τη Ρεάλ την Ευρωλίγκα, είναι ένας «άχρηστος». Μεγάλος προπονητής είναι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που έχει στην Ελλάδα το δικό του δημοσιογραφικό fun club, και φυσικά οι δικοί μας οι Ελληνες, που είναι περιζήτητοι στην Ευρώπη.

Η βεβαιότητα δημιουργήθηκε γιατί ο Γιώργος Μπαρτζώκας και ο Δημήτρης Ιτούδης κέρδισαν την Ευρωλίγκα, ενώ ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έπαιξε δυο τελικούς. Και δεν λέω, πολλά και σπουδαία έχουν καταφέρει τα τελευταία χρόνια οι δικοί μας, αλλά το να μην αναγνωρίζεις του Λάσο την αξία είναι απίστευτο.

Ονειρο

Γιατί είναι «άχρηστος» ο Λάσο – ειδικά για τους περισσότερους έλληνες σχολιαστές του μπάσκετ – δεν το κατάλαβα ποτέ μου. Το 2011, όταν ο Λάσο ανέλαβε τη Ρεάλ, η Βασίλισσα είχε τέσσερα χρόνια να κερδίσει το πρωτάθλημα: την είχε ξεπεράσει, όχι μόνο η Μπαρτσελόνα του Τσάβι Πασκουάλ, αλλά και η Ταού του Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Η Ευρωλίγκα ήταν όνειρο: την είχε κερδίσει τελευταία φορά το 1995 – με αντίπαλο τον Ολυμπιακό του Γιάννη Ιωαννίδη και σουπερστάρ τον Αρβιντας Σαμπόνις.

Η Ρεάλ δεν μπορούσε να κερδίσει ούτε το Κύπελλο Ισπανίας – το τελευταίο το είχε σηκώσει το 1993. Κι ας φορούσε πάντα την ίδια βαριά φανέλα που αποτελεί συχνά-πυκνά εξήγηση των επιτυχιών της.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ