Χθες (21/5) η Παγκόσμια Ένωση Ποδοσφαιριστών (FIFPro), η οποία εκπροσωπεί 60.000 επαγγελματίες σε όλο τον κόσμο, ζήτησε από την FIFA να επιτρέψει την συμμετοχή του Πάολο Γκερέρο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

Σήμερα (22/5) έγινε γνωστή η επιστολή των αρχηγών των τριών ομάδων που βρίσκονται στον ίδιο όμιλο με το Περού στο Μουντιάλ της Ρωσίας, με την οποία ζητάνε από την FIFA την άρση της απαγόρευσης του Γκερέρο.

Σημειώνεται πως ο Περουβιανός στράικερ τιμωρήθηκε από τη FIFA όταν βρέθηκε θετικός σε χρήση κοκαΐνης. Ο ίδιος ισχυρίζεται πως η ουσία βρισκόταν σε ένα τσάι που έπινε, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα, η υπάρχουσα ποινή του αυξήθηκε από έξι μήνες σε 14 από το CAS, μια εξέλιξη απαγορεύει τη συμμετοχή του στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι Ούγκο Λιορίς της Γαλλίας, Μάιλ Τζέντινακ της Αυστραλίας και Σίμον Κιάερ της Δανίας, ανέφεραν στην επιστολή τους πως η απαγόρευση είναι δυσανάλογη, καθώς ο CAS αναγνώρισε πως ο Γκερέρο δεν έκανε ενσυνείδητα χρήση κοκαΐνης, ούτε επιδίωξε να κερδίσει κάποιο αγωνιστικό πλεονέκτημα.

«Ζητάμε με σεβασμό από το Συμβούλιο της FIFA να δείξει συμπόνια. Κατά την άποψή μας, θα ήταν φανερό λάθος να τον αποκλείσουμε από αυτό που θα έπρεπε να είναι η κορυφή της καριέρας του».

Οι τρεις παίκτες δήλωσαν ότι στον Γκερέρο θα μπορούσε να επιτραπεί να παίξει στο τουρνουά και να εκτίσει το υπόλοιπο της απαγόρευσής του στη συνέχεια. «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι μια προσωρινή διακοπή θα ήταν μια δίκαιη και σωστή λύση», ανέφεραν.