Η προοπτική της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρώπη «βαραίνει» όλο και πιο πολύ στην αγορά ακινήτων του Λονδίνου. Και πρόκειται, ως γνωστόν, για μια αγορά real estate από τις πιο ελκυστικές στον κόσμο, από τις πρώτες σε προτίμηση για τους κεφαλαιούχους – των Ελλήνων ασφαλώς μη εξαιρουμένων. Γι’ αυτό και «εκτινάχθηκε» την τελευταία 25ετία και επίσης ανέκαμψε αστραπιαία μετά το σκάσιμο της φούσκας των ακινήτων το 2008. Αυτό δείχνουν αλλεπάλληλες έρευνες που δημοσιεύονται τους τελευταίους μήνες.

Έρευνα της ειδικευμένης στην αγορά ακινήτων ιστοσελίδας Rightmove αποκάλυψε τη Δευτέρα ότι οι τιμές στη βρετανική πρωτεύουσα υποχώρησαν τον μήνα που διανύουμε κατά 0,2% συγκριτικά με τον Μάιο του 2017. Άλλη έρευνα της εταιρείας Acadata, που δόθηκε στη δημοσιότητα ταυτόχρονα με εκείνη της Rightmove, έδειξε ότι τον Απρίλιο το Λονδίνο ήταν η μοναδική πόλη της Βρετανίας όπου κατεγράφη πτώση των τιμών των ακινήτων σε ετήσια βάση. Σύμφωνα με την Acadata μάλιστα, η πτώση ήταν της τάξεως του 2,5%.

Σημειωτέον ότι στη Βρετανία συνολικά, κατά τις μετρήσεις της Acadata, οι τιμές των ακινήτων αυξήθηκαν κατά 1% το διάστημα Απριλίου 2017 – Απριλίου 2018, ενώ το αμέσως προηγούμενο 12μηνο οι τιμές είχαν εκτιναχθεί κατά 9% υψηλότερα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ