Κυριακή 21 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ημερίδα για την προσφορά των Νευροεπιστημών στην Κοινωνία και στη Δημόσια Υγεία

Ημερίδα για την προσφορά των Νευροεπιστημών στην Κοινωνία και στη Δημόσια Υγεία

H εκδήλωση απευθύνεται στους υπευθύνους χάραξης πολιτικής (decision makers), στον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο, σε φορείς χρηματοδότησης, στα Κοινωφελή Ιδρύματα και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Η Ελληνική Εταιρεία για τις Νευροεπιστήμες (ΕΕΝ) σε συνεργασία με την Ομοσπονδία των Ευρωπαϊκών Εταιρειών για τις Νευροεπιστήμες (Federation of European Neuroscience Societies/FENS) και τoν Διεθνή Οργανισμό για την Έρευνα στον Εγκέφαλο (International Brain Research Organization/IBRO), διοργανώνει Ημερίδα, με θέμα: «Η προσφορά των Νευροεπιστημών στην Κοινωνία και στη Δημόσια Υγεία», την Τετάρτη 30 Μαΐου, ώρα 11:00-14:00, στο Αμφιθέατρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ.

Η ημερίδα της ΕΕΝ, εντάσσεται στο πλαίσιο των ενημερωτικών δράσεών της με στόχο τη γνωστοποίηση των επιπτώσεων (οικονομικών, ψυχολογικών, ποιότητας ζωής) των νόσων του Εγκεφάλου στα άτομα και στην Κοινωνία, καθώς και την καθοριστική σημασία της χρηματοδότησης της Έρευνας των Νευροεπιστημών.

Μέσω της ενημέρωσης στο επιστημονικό αυτό πεδίο και των παρεμβάσεων που θα γίνουν, θα συζητηθούν αποτελεσματικές λύσεις για την αναζήτηση και διασφάλιση της αναγκαίας χρηματοδότησης των Νευροεπιστημών. Η χρηματοδότηση αυτού του πεδίου θα έχει ανταποδοτικά οφέλη, όχι μόνο μέσω της ανάπτυξης καινοτόμων θεραπειών για την αντιμετώπιση των νευρολογικών και ψυχιατρικών νόσων και κατ’ επέκταση της μείωσης των σοβαρών κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεών τους, αλλά θα συμβάλλει και στην κατανόηση της λειτουργίας του υγιούς εγκεφάλου, παρέχοντας γνώσεις που βρίσκουν εφαρμογές στην εκπαίδευση, στην κατασκευή «έξυπνων» μηχανών (π.χ. υπολογιστές, ρομπότ) και στην κατανόηση του ίδιου μας του εαυτού («γνώθι σαυτόν»), αφού από τον εγκέφαλο μας πηγάζουν όλες οι εκφράσεις της προσωπικότητάς μας.

H εκδήλωση απευθύνεται στους υπευθύνους χάραξης πολιτικής (decision makers), στον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο, σε φορείς χρηματοδότησης, στα Κοινωφελή Ιδρύματα και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού: Εκτός οι Φορτούνης, Κάρμο και Ροντινέι με ΠΑΟΚ

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης», για την 6η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 21 Απριλίου 2024