Ένα από τα πλέον εμβληματικά μοντέλα της περιπετειώδους κατηγορίας, υποδέχεται και στην πράξη τη νέα γενιά του καθώς, η G-Class πέρασε με κάθε επισημότητα στις γραμμές παραγωγής του εργοστασίου της Magna Steyr, στο Graz της Αυστρίας όπου κατασκευάζεται αδιαλείπτως από το 1979.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ορισμένοι εργαζόμενοι του εργοστασίου όπου το G-Wagen κατασκευάζεται χειροποίητα έχουν συμμετάσχει στην παραγωγή της πρώτης γενιάς του μοντέλου όταν πρωτοεμφανίστηκε.

Σε ό,τι αφορά το μοντέλο αυτό καθαυτό όπως επεσήμανε ο Gunnar Guthenke, επικεφαλής του τμήματος off-road προϊόντων στην Mercedes-Benz : «Η νέα γενιά της G-Class εκπροσωπεί την πιο διαφοροποιημένη εκδοχή του μοντέλου στην 39χρονη ιστορία του. Παράλληλα φροντίσαμε να διατηρήσουμε τα χαρακτηριστικά και δημοφιλή στοιχεία που συστήνουν την γνώριμη και διαχρονική εικόνα της, βελτιώνοντας παράλληλα εκείνες τις πτυχές που άπτονται της άνεσης αλλά και των ικανοτήτων της. Εξάλλου ένας από τους στόχους της εξέλιξης της νέας G-Class ήταν η βελτίωση των off-road δυνατοτήτων της. Σε ό,τι αφορά την παραγωγή, την εμπιστευτήκαμε για ακόμα μια φορά στην πείρα του επί 39 έτη εταίρου μας, Magna Steyr».

Για την ιστορία η πρώτη G-Class πέρασε στις γραμμές παραγωγής της Magna Steyr την 1η Φεβρουαρίου του 1979. Έκτοτε έχουν κατασκευαστεί πάνω από 300.000 μονάδες καθιστώντας την εκτός από τον φυσικό πρόγονο όλων των μετέπειτα περιπετειωδών μοντέλων της γερμανικής φίρμας και το μακροβιότερο επιβατικό μοντέλο της Mercedes-Benz.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2009 και εφεξής το G-Wagen με φόντο την αυξανόμενη απήχηση των οχημάτων που ανήκουν στην περιπετειώδη κατηγορία, απολαμβάνει μια ολοένα μεγαλύτερη δημοτικότητα, καταρρίπτοντας από το 2012 συνεχώς ρεκόρ πωλήσεων. Ενδεικτικό είναι ότι το 2017, οι ετήσιες πωλήσεις της διαμορφώθηκαν σε 22.000 μονάδες, ιστορικό υψηλό για το μοντέλο για το οποίο προνομιακές αγορές αποτελούν οι ΗΠΑ και η Γερμανία.