Στη Βουλή θα οδηγήσει το ζήτημα του Sea Diamond ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σημειώνοντας πως θα ζητήσει απάντηση από τον υπουργό Ναυτιλίας για το πότε θα πραγματοποιηθεί η ανέλκυση του πλοίου.

Όπως εξηγεί ο επικεφαλής του Ποταμιού με ανάρτησή του στο Facebook, «ο κόσμος της Σαντορίνης, όλοι οι Αιγαιοπελαγίτες, πρέπει να μάθουν πότε θα εξουδετερωθεί η «βόμβα» που κρύβεται στον βυθό της καλντέρας. Πρέπει να μάθουν ποια συμφέροντα -κατά τη ρήση του υπουργού- εμποδίζουν την ανέλκυση. Και κυρίως πρέπει να προστατεύσουμε (ό,τι απέμεινε από) το Αιγαίο!».

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωράκης επικαλείται και έρευνα της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Αρχιπέλαγος» σύμφωνα με την οποία, ύστερα από δειγματοληψίες στη θαλάσσια περιοχή, το κουφάρι του πλοίου διαβρώνεται και ο ρυθμός ρύπανσης αυξάνεται με διαρροή τοξικών και επικίνδυνων ουσιών στα θαλάσσια οικοσυστήματα. «Από την κυβέρνηση, όμως, ούτε φωνή ούτε ακρόαση» τόνισε.

Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλή, μετά τη μόλυνση του Σαρωνικού από το δεξαμενόπλοιο Αγία Ζώνη: «Όταν πριν από 8 μήνες βούλιαξε η «Αγία Ζώνη» στον Σαρωνικό, ο υπουργός κ. Κουρουμπλής θυμήθηκε το κουφάρι του Sea Diamond που παραμένει στον βυθό της Σαντορίνης εδώ και 11 χρόνια. Και επειδή τα λόγια είναι εύκολα στον κόσμο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έδωσε εντολή για άμεση ανέλκυση! Γιατί -όπως ειπώθηκε- ο υπουργός Ναυτιλίας θέλει να συγκρουστεί «με τα συμφέροντα που επιμελώς κρύβονται πίσω και από τα ναυάγια»! Και μετά τι έγινε; Τίποτα».